Divendres, 26 d'abril de 2024

Jornada de portes obertes i visita guiada a l'ampliació de l'abocador de Fígols

El Consell Comarcal del Pallars Jussà programa busos per visitar les instal·lacions

Redacció 27 de març de 2015 a les 10:10

L'ampliació de l'abocador ha suposat una inversió de prop d'1,8 MEUR. Foto: CC Pallars Jussà


Amb motiu de la posada en funcionament de l’ampliació de l’abocador de Fígols, el Consell Comarcal del Pallars Jussà ha programat una jornada de portes obertes per aquest dissabte 28 de març en què els veïns del Pallars Jussà podran dur a terme una visita guiada a les instal·lacions.

Per aquest motiu, s'han programat diversos serveis de transport en autocar que sortiran de l’estació d’autobusos de Tremp a les 10:30h, les 11:30h i les 12:30h en direcció a l’abocador. Un cop al recinte, es duran a terme visites guiades al dipòsit controlat i a la planta de compostatge. Els visitants tindran l’oportunitat de veure els nous vasos així com comprovar com s’estan duent a terme els primers treballs de clausura i rehabilitació dels vasos ja esgotats.

L’ampliació del dipòsit controlat de Tremp ha consistit en la construcció de dos nous vasos que tindran una durada estimada de 10 anys de vida útil. Aquesta intervenció ha suposat una inversió de prop de 1.779.000 euros, finançats per l’Agència de Residus de Catalunya. Actualment, l’abocador situat a Fígols rep una mitjana de 13.500 tones de residus a l’any, provinents de les comarques del Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça i la Val d’Aran.

La inauguració oficial d’aquesta instal·lació, que va entrar en servei durant el mes de gener, estava prevista per aquest divendres amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mas. Finalment l’acte s’ha suspès amb motiu dels tres dies de dol decretats pel departament de la Presidència de la Generalitat a causa de l’accident d’aviació de la companyia Germanwings i que ha comportat l’anul·lació de tot tipus d’actes protocol·laris.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació