Dimecres, 8 de maig de 2024

Previsions optimistes d'ocupació turística de cara a Setmana Santa

La mitjana d’ocupació del Dijous Sant al dilluns de Pasqua es podria situar al voltant del 85 % | El Tren dels Llacs inicia una nova temporada

Redacció 26 de març de 2015 a les 13:44

Les últimes nevades inviten a fer l'última esquiada de la temporada. Foto: Skipallars


El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu una bona ocupació turística per aquestes vacances de Setmana Santa a les zones turístiques de les comarques de Lleida. Els turistes podran gaudir d'unes magnífiques condicions per a l’esquí a la major part dels centres d’hivern i dels darrers dies d'esquí de la temporada 2014/2015, com també de l'inici de la nova campanya d'esports d'aventura i turisme actiu que tot just acaba de començar coincidint amb l'arribada de la primavera. El turisme rural, el turisme de natura, el turisme cultural i la gastronomia són altres punts d'atracció per als visitants en aquest període vacacional.
 
L'ocupació turística a les comarques del Pirineu per aquestes vacances de Setmana Santa es podria situar al voltant del 85 % de mitjana del Dijous Sant fins al dilluns de Pasqua, i en un percentatge inferior durant el tram que va de dissabte, 28 de març, fins al dimecres 1 d’abril. La millor ocupació turística es donarà a les zones del Pirineu i a les proximitats de les estacions d'esquí, tret del turisme rural, que mantindrà una ocupació alta de manera homogènia a tota la demarcació de Lleida.
 
Acomiadar la temporada d'esquí
 
Les recents nevades d’aquest mes de març han deixat una gran quantitat de neu i han millorat les perspectives per als aficionats a l’esport blanc de cara al final de la temporada, que es preveu molt bo, sempre que les condicions meteorològiques acompanyin. Totes les estacions d’esquí del Pirineu de Lleida presenten unes molt bones condicions per a l’esquí per a aquesta Setmana Santa.
 
La majoria de les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida tenien previst el tancament de la temporada el pròxim dilluns de Pasqua, 6 d'abril, però les bones condicions meteorològiques i el bon estat de la neu han fet que les estacions de Baqueira Beret, Espot Esquí i Port-Ainé, allarguin la temporada fins al cap de setmana de l’11 i 12 d’abril. Baqueira Beret obrirà del 6 al 12 d’abril de manera parcial i Espot Esquí i Port Ainé obriran despres de Setmana Santa el cap de setmana de l’11 i el 12 d’abril. El complex de Tavascan, per la seva banda, ofereix fins al final de la campanya la modalitat de nòrdic, atès que el circuit d’alpí està tancat a causa d’una allau que va afectar el telecadira.
 
Nova temporada del Tren dels Llacs
 
Les vacances de Setmana Santa serviran també per donar el tret de sortida a la 7a temporada del Tren dels Llacs. En concret farà la primera sortida el dissabte, 4 d'abril, i finalitzarà el 31 d'octubre, amb un nombre total de 26 circulacions i s'espera que amb la incorporació del nou cotxe es puguin superar els 7.000 passatgers en aquesta nova campanya.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació