Dissabte, 18 de maig de 2024

Tavascan amplia les pistes de nòrdic amb nous circuits

L’estació es reinventa després de l'allau que va obligar a tancar les pistes d'alpí

Redacció 18 de març de 2015 a les 13:39

Un grup d'esquiadors practicant l'esquí nòrdic a Tavascan. Foto: Tavascan


L'estació de muntanya de Tavascan suma nous circuits de nòrdic al complex per ampliar la satisfacció dels amats d’aquesta disciplina de neu, després que a finals de febrer una allau de neu obligués a tancar les instal·lacions d'alpí pel que resta de temporada. Concretament, s’han adaptat uns nous recorreguts que parteixen de la base de l’Estació a la zona del refugi de la Pleta. Són 2 quilòmetres nous de format circular i unidireccional i s’afegeixen als 16 quilòmetres preexistents. 

En aquest sentit, l’Estació fa una clara aposta per convertir-se en un referent del nòrdic i, per exemple, aquests dies ha acollit el curs de tècnic d'esports de nivell 1 d'esquí de fons. És a dir, un dels cursos que es requereixen per a ser professor d'esquí. Paral·lelament, cal recordar que enguany també s’han inaugurat els circuits inclusius de nòrdic 'Sumant Capacitats', un recorregut adaptat a qualsevol tipus de persona que impulsa la Fundació Itinerarium a través del projecte d’Anna Vives.

Tavascan i Tot Nòrdic inicien nous usuaris a aquesta disciplina

L’agrupació de pistes d’esquí nòrdic catalanes, 'Tot Nòrdic', està impulsant una iniciativa per tal que cada cop més persones s’interessin i practiquin l’esquí nòrdic. Una de les fórmules per assolir aquest objectiu és oferir classes d’esquí en les diferents estacions adherides a Tot Nòrdic i, aquest dissabte, 21 de març, serà el torn de Tavascan.

Per tant, totes les persones que es vulguin iniciar al nòrdic ja es poden inscriure a través del web de Tot Nòrdic i gaudiran de 2 hores de classes gratuïtes i forfait. Aquest curs d’iniciació està limitat a les primeres 25 persones que s’inscriguin.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació