Dilluns, 29 d'abril de 2024

La temporada d'esports d'aventura arrenca amb previsions de rècord

Les darreres nevades i el desgel progressiu de les muntanyes són dos dels factors que reforcen les expectatives | El sector confia en superar el número d'activitat que es van registrar l'any passat

ACN / Redacció 17 de març de 2015 a les 09:51

La campanya de ràfting s'ha iniciat aquest diumenge Foto: ACN


Les empreses dels esports de muntanya s'estan fregant les mans al veure les previsions per aquesta primavera. Les nevades dels darrers dies i el desgel progressiu de les muntanyes fan ser optimistes els empresaris del sector, que veuen possible superar el rècord d'activitats registrades a la demarcació l'any passat, sobretot en ràfting. 

En aquest àmbit, la temporada s'ha estrenat oficialment aquest diumenge ja que és a partir del dia 15 de març que entra en vigència el conveni amb l'empresa Endesa. Aquest acord assegura un cabal mínim d'aigua que garanteix la pràctica dels esports d'aventura. Manel Irímia, responsable de Ràfting Llavorsí, explica que baixa un bon nivell d'aigua gràcies al desgel dels darrers dies.

El Pallars Sobirà, líder en turisme actiu

Les empreses d'esports d'aventura del Pallars Sobirà van finalitzar la temporada 2014 amb molt bones xifres. Des del 15 de març fins al 15 d'octubre les empreses de turisme actiu (senderisme, hípica, bicicleta, ràfing, barranquisme, caiac...) van fer uns 275.000 serveis, xifra que va suposar un increment del 5% respecte l'any 2013. Amb aquestes dades el Pallars Sobirà manté el lideratge de les comarques Lleida pel que fa a aquest sector, amb un 45% de tots els serveis que s'hi realitzen. En total, a la demarcació de Lleida es van fer uns 630.000 serveis.

Irímia ha explicat que aquest 2015 es nota un repunt en les reserves i ha afegit que aquest aspecte fa pensar en un augment de serveis aquesta temporada que podria ser de rècord.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació