Dijous, 2 de maig de 2024

Alarma entre els ciclistes per les trampes que es col·loquen als boscos

Cada cop són més els casos denunciats arreu de Catalunya

Redacció 11 de març de 2015 a les 11:33

La setmana passada es va saber la notícia d'un home que es va quedar paraplègic a causa d'una trampa per ciclistes a Vigo. Es tracta de pedres de grans dimensions al mig dels camins, cables d'acer lligats entre arbres a l'altura del coll i punxes al terra camuflades amb fulles. Aquestes actuacions poden provocar greus lesions no només a ciclistes, també motoristes, i posa en risc les seves vides. 

El periodista i esportista català, Valentí Sanjuan, ha publicat diversos vídeos a Youtube denunciant aquestes trampes, on pretén conscienciar a les persones que les col·loquen i advertir als ciclistes que van per la muntanya. "Si us trobeu amb alguna d'aquestes trampes, no us mogueu del lloc fins que s'hagi retirat i denuncieu-ho. Autoritats: investigueu, perseguiu i no pareu fins que poseu els autors a la presó", adverteix San Juan.



Ángel Viladoms, president de la Reial Federació Motociclista d'Espanya, va assegurar a El País que els responsables de les trampes són individus aïllats que "es proposen fer mal de veritat. És increïble que hi hagi persones capaces de col·locar un filferro, sabent que això mata". 

El diari La Opinión de Zamora va fer ressò d'un cas on un corredor va trepitjar una punxa que sobresortia d'un llistó de fusta en el camí d'un poble de la zona. Per sort, l'home portava calçat de muntanya i la punxa només li va perforar la sabata, sense arribar-li al peu. 

A Catalunya, l'agost de l'any passat, ciclistes i caçadors del Baix Penedès van denunciar l'aparició d'aquestes mateixes trampes amb claus en camins rurals. 
 
 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació