Dilluns, 29 d'abril de 2024

​17 establiments turístics pallaresos ja disposen del distintiu «Benvinguts!, senderistes i cicloturistes»

La Diputació de Lleida ha lliurat els primers diplomes i plaques acreditatives d'aquest projecte pioner a Catalunya

Redacció 6 de març de 2015 a les 10:25

Fotografia de grup dels allotjaments acreditats. Foto: Patronat de Turisme


El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha lliurat els diplomes i les plaques acreditatives als 40 primers establiments (hotels, cases de turisme rural, càmpings i refugis) que han obtingut el segell distintiu que garanteix que estan oferint la millor estada als senderistes i als cicloturistes en la primera fase del projecte 'Benvinguts!, ciclistes i senderistes', endegat des del Patronat amb la col·laboració de l'Agència Catalana de Turisme i de l'Associació Catalana d'Empreses de Senderisme. El distintiu acredita els allotjaments que disposen d'un conjunt de serveis que s'adeqüen als practicants de senderisme i de cicloturisme i tenen com a objectiu la captació d'aquest segment turístic.

Són 17 els establiments pallaresos acreditats, 8 del Jussà i 9 del Sobirà. Al Pallars Jussà hi trobem Casa Leonardo (Senterada), Mas de Bruquet (Llimiana), Alberg del Pallars (Tremp), Casa Churchill (Claverol), Casa Macianet (Beranui), El Portal de la Irene (Claverol), Hotel Vallfosca (Molinos) i Alberg de Talarn. Al Sobirà, els establiments acreditats són Hostal Vall d'Àneu (Esterri d'Àneu), Alba d'Esteve (Espot), Càmping la Borda de Pubill (Ribera de Cardós), Càmping Vora Parc (Espot), Casa Massa (Estac), Hotel Morera (València d'Àneu), Casa Parramon (Peramea), Nou Càmping (La Guingueta d'Àneu) i Montanya d'Alins.

Per a l'obtenció d'aquest segell distintiu, els responsables dels establiments certificats han hagut de superar un curs amb tallers on-line i presencials per poder adquirir els coneixements necessaris i adaptar la seva oferta a aquest grup de clients. Els 40 establiments que han obtingut la certificació es comprometen a mantenir l'oferta especialitzada almenys els dos pròxims anys. El projecte ha estat  impulsat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, i compta amb la col·laboració de l'Agència Catalana de Turisme i de l'Associació Catalana d'Empreses de Senderisme. 

El vicepresident del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich, i el director, Jordi Blanch, han estat els encarregats de lliurar aquest dijous els distintius als primers establiments d'allotjament turístic que han obtingut el certificat de 'Benvinguts !, ciclistes i senderistes'. Sabarich ha destacat que es tracta d'un projecte pioner a Catalunya que  "ha d'ajudar a posicionar millor les comarques de Lleida en l'àmbit de l'oferta del turisme actiu". Jordi Blanch ha demanat als empresaris que a partir d'ara facin de prescriptors del programa, per aconseguir atraure cap a la demarcació un major nombre d'aficionats del senderisme i el cicloturisme. 

Els responsables del Patronat de Turisme, han anunciat que a partir d'ara s'obrirà una segona fase del projecte per a altres empresaris de les comarques de Lleida que es vulguin sumar a la iniciativa, "innovadora i adreçat a un segment de públic molt singular i que, com a tal, comparteix unes necessitats específiques i diferenciades dels altres segments d'usuaris". El sistema d'acreditació de 'Benvinguts!' incideix en 9 àrees essencials, per tal de garantir i comunicar que els senderistes o els cicloturistes trobaran un allotjament que ha estat pensat en ells.   

Alguns dels aspectes que inclouen les àrees de treball per assolir l'acreditació o segell fan referència a la necessitat de disposar d'elements informatius que facilitin la pràctica del senderisme o del cicloturisme, com ara una biblioteca o cartoteca de la zona; que ofereixin rutes per descobrir i gaudir de l'entorn; disposin d'informació meteorològica amb previsions actualitzades; ofereixin espais adients per tenir cura de la roba i del material dels senderistes i dels cicloturistes, i que tinguin una farmaciola a l'establiment.

Un altre aspecte molt important fa referència a l'alimentació, un apartat fonamental per a les persones que fan una activitat física. En aquest sentit, els establiments han d'estar preparats per oferir una proposta atractiva i alhora nutritiva i equilibrada i disposar d'alimentació per a dietes per a vegetarians o celíacs, entre altres. 

El senderisme i el cicloturisme tenen un nombre cada vegada més gran de practicants a la demarcació de Lleida i, en l'àmbit europeu, no són només 'productes turístics' sinó també elements essencials d'un estil de vida i una part indissoluble de l'activitat de lleure, a més d'un mercat en creixement constant. Per aquest motiu i segons han explicat els seus responsables, el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida incidirà en aquests productes turístics de manera específica en totes aquelles accions promocionals que durà a terme enguany als mercats de França, el Benelux, Alemanya, el Regne Unit, els països nòrdics i Israel.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació