Dissabte, 4 de maig de 2024

La SAM presenta el llibre dels 50 anys d'història de l'entitat

El teatre La Lira de Tremp ha acollit aquest dissabte la presentació del llibre, que posa punt i final als actes de commemoració dels 50 anys de l'entitat excursionista

Redacció 2 de març de 2015 a les 09:45

L'acte va tenir lloc a L'Espai Cultural La Lira de Tremp. Foto: Jordi Ubach


L'Espai Cultural La Lira de Tremp ha acollit aquest dissabte al vespre la presentació del llibre '50 anys d’història de la SAM', escrit pel soci i membre actiu de la SAM, Joan Castell. El llibre fa un repàs pels 50 anys d'existència de la Societat Amics de la Muntanya (SAM), entitat creada el 1964 i que el passat 2014 va complir el mig segle de vida. Consta de dos parts, amb les seves corresponents introduccions: la primera part fa un repàs de la SAM com a institució, i la segona, consta d'un capítol dedicat a cadascun dels 12 presidents que han passat per l'entitat excursionista.

L'acte va estar presidit president actual, Jordi Pascual; el fundador de la SAM, Jordi Mir; l'autor del llibre, Joan Castell; i l'editor, Francesc Prats, de l'editorial Garsineu. En el seu parlament, Pascual va destacar els valors que porta implícits l'excursionisme, més enllà de l'aspecte purament esportiu. Mir ha fet un emotiu repàs des dels inicis de la SAM fins l'actualitat, destacant la "incidència social" de l'entitat en els esdeveniments locals i comarcals.

Joan Castell, autor del llibre, va destacar en el seu discurs que la SAM ha comptat sempre amb una vida social i esportiva d'una gran magnitud. "Tot el que surt al llibre està documentat i ple de vivències, activitats, sortides, imatges on tothom s'hi trobarà reflectit". L'acte va comptar amb la presència del diputat de la Diputació de Lleida, Xavier Pont, així com el president de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Jordi Merino, i el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach.

Jordi Merino va felicitar l'entitat trempolina en nom de l'excursionisme català i va animar la SAM a seguir fent activitats i a seguir treballant pel país com fins ara. Amb la presentació del llibre es posa punt i final als actes de commemoració dels 50 anys de l'entitat excursionista.

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació