Divendres, 26 d'abril de 2024
ESPORTS

​La 13a edició de l’Open Vall Fosca-Millet supera els 150 equips inscrits

La prova es disputa aquest dissabte en un escenari recent nevat

Redacció 27 de febrer de 2015 a les 10:04

Membres de l'organització inspeccionant el terreny per buscar un traçat inèdit. Foto: Open Vall Fosca


La 13a edició de la Travessa Internacional d’Esquí-Alpinisme Open Vall Fosca-Millet, que organitza el Club d’Esquí de La Pobla de Segur i l’Ajuntament de la Torre de Capdella, ha tancat inscripcions aquesta setmana amb més de 150 equips inscrits. L’organització de la cursa, que es disputarà aquest dissabte, treballarà fins l’últim moment en l’itinerari final, pendents de les alertes de Neucat i Allaucat que hi ha activades per a l'episodi de nevades que està afectant els Pirineus i el Prepirineu. A dia d’avui, a la Vall Fosca ja s’hi registra més d’un metre de neu nova.

Aquest any, l’itinerari inicial es vol traçar per la zona de la Coma d’Espòs, els cims del Montorroio i la Pala Pedregosa, un recorregut amb un desnivell aproximat de 1.900 metres. L’organització resta pendent de les condicions meteorològiques i de l’estat del mantell nival que poden modificar-ne el traçat fins l’últim moment. La prova, que és una de les més multitudinàries d’aquesta especialitat, serà puntuable per a la 31a Copa FEEC-Millet per equips. L’Open segueix fidel a la seva idiosincràsia, i un any més, demostrarà el seu esperit competitiu, alhora que vol ser un dia festiu de l’esquí-alpinisme. 

L’Open Vall Fosca-Millet se celebra al Pallars des del 1995 i és una competició per equips de dues persones, oberta a tots els esquiadors de muntanya, tant els que volen lluitar per als millors temps, com els que volen gaudir de l’esquí-alpinisme i de l’entorn incomparable d’aquesta vall pallaresa. La cursa és bianual i no es pot disputar des del 2010. El 2012 es va haver de suspendre per manca de neu i l'any següent es va haver de cancel·lar a causa de la meteorologia.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació