Dissabte, 4 de maig de 2024

La nevada persisteix tot i que pujarà de cota en les pròximes hores

Cauen més de 60 centímetres a Tavascan, que també tancarà dijous | El Port de la Bonaigua continua tancat

ACN / Redacció 25 de febrer de 2015 a les 17:21

El poble de Tavascan saturat de neu, aquest migdia. Foto: Ana Belén


Les nevades previstes per a aquest dimecres a la tarda poden deixar gruixos superiors a un metre a les cotes més altes del Pallars Sobirà, segons les previsions, mentre que al Pallars Jussà nevarà en menor mesura. Per això, i per la presència també del fort vent, el perill d'allaus es mantindrà fort al llarg del dia a l'Aran-Franja Nord de la Pallaresa i aquest dijous s'elevarà fins a nivell 'Molt fort' (5 sobre 6). Les allaus espontànies poden arribar fins al fons de les valls poblades i poden afectar algunes carreteres. L'augment de cota convertirà les nevades en ruixats i es preveu la crescuda dels rius.

Per tot això, Protecció Civil de la Generalitat ha demanat extremar la precaució i ha activat l'alerta del Pla Allaucat i manté activada la del pla Neucat, la prealerta del pla Inuncat, per la possibilitat de pluges abundants i de possible increment dels cabals dels rius de tota la conca de l'Ebre i la prealerta del pla Procicat pel vent fort sostingut previst a la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, al Pallars Sobirà, l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Ripollès durant el que resta de jornada i tot demà dijous. En menor mesura, el vent bufarà intensament al Pallars Jussà.

La neu puja de cota

Amb el pas de les hores, i la previsible pujada de la cota de neu, aquesta serà substituïda per pluja abundant a l'Alta Ribagorça, Val d'Aran i Pallars Sobirà. Aquesta pluja fondrà part de la neu acumulada i farà que els cabals dels rius siguin molt abundants. Es preveu que els cabals puguin superar els llindars de perill d'inundació en algunes zones. Les activitats d'oci i professionals als rius poden quedar afectades i és recomanable no dur-les a terme pels cabals de perill que es poden assolir. Per això, Protecció Civil ha demanat extremar la precaució prop dels rius de la zona i allunyar-s'hi en cas de risc.

Afectacions a les carreteres

D'altra banda, les nevades de les darreres hores obliguen a mantenir tallada la C-28 per accedir al Port de la Bonaigua. A més, és obligatori circular amb cadenes en altres carreteres del Pirineu, que podeu consultar a través d'aquest enllaç.

Tavascan, tancat avui i demà

L'estació de muntanya de Tavascan ha tancat aquest dimecres per la nevada que ha caigut a la zona, que ha acumulat al voltant d'uns 60 centímetres de neu. L'estació també tancarà demà dijous a causa de la meteorologia.

El mal temps també ha fet que la Tavascan Freeride que havia de tenir lloc demà dijous, alteri el seu dia i passi a fer-se el 3 de març. Paral·lelament, l’Eco Freeride Tour es manté igualment aquest cap de setmana.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació