Dijous, 25 d'abril de 2024

Els afectats per l'incendi de Baix Pallars reclamen uns 600.000 euros a Endesa

L'incendi del 2012 a Baix Pallars arribarà a judici aquest dimecres | El foc va cremar 337 hectàrees al llarg d'una setmana

Redacció 23 de febrer de 2015 a les 17:08

El nucli de Peramea va ser el més afectat per l'incendi. Foto: ACN


L'incendi del març de 2012 a Baix Pallars arribarà, aquest dimecres, a judici. L'Ajuntament es va personar com acusació particular amb vuit veïns més, i junts reclamen a l'empresa acusada, Endesa, uns 600.000 euros per danys. La quantitat més important fa referència a les pèrdues (pallers, quadres i pastura) que dos veïns del nucli de Peramea van patir per culpa del foc. El judici se celebrarà al Jutjat de Primera Instància de Tremp. 

L'alcalde de Baix Pallars, Josep Maria Semino, ha explicat que l'acusació es fonamenta amb l'informe que els Agents Rurals van fer de les possibles causes de l'incendi. Aquest informe argumenta que el foc va començar a tocar d'un transformador de la llum. De fet, ja l'endemà mateix de l'incendi els Agents Rurals investigaven les causes de l'incendi a tocar d'un transformador de la llum que alimenta els túnels de Collegats, a la carretera N-260.

Aquest incendi va originar-se el dia 8 de març del 2012 i no es va donar per extingit per part dels Bombers fins el 14 de març, una setmana després. El resultat de l'incendi va ser de 337 hectàrees de terreny cremades. L'Ajuntament de Baix Pallars també reclama els danys a la carretera d'accés al nucli de Peramea. El foc va malmetre la senyalització i les tanques de seguretat de la via.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació