Diumenge, 19 de maig de 2024

Perill fort d'allaus al nord del Pallars Sobirà

Protecció Civil recomana extremar la prudència en les activitats d'alta muntanya, sobretot fora de les zones habilitades

Redacció 22 de febrer de 2015 a les 13:15
Protecció Civil alerta que aquest diumenge el risc d'allaus és fort (4 sobre una escala de 5) a la zona de l'Aran i nord del Pallars Sobirà i, per això, recomana extremar la prudència en les activitats d'alta muntanya, sobretot fora de les zones habilitades.

Segons l'Institut Cartogràfic i Geogràfic de Catalunya (ICGC), el perill d'allaus passarà de marcat (3 sobre 5) a fort a la zona més occidental del Pirineu davant la previsió de forts vents -amb ratxes superiors al 90 km/h- i de nevades que poden deixar més de 20 centímetres per sobre dels 1.200 metres. La situació de nevada també afectarà a la resta de sectors del Pirineu Occidental, però amb acumulacions decreixents de nord a sud.

A la Ribagorçana-Vall Fosca i a la Pallaresa el perill passarà a ser marcat (3). La situació de perill serà delicada a l'extrem nord de la Ribagorçana-Vall Fosca i a la Pallaresa és on les nevades podran deixar més gruix de neu recent i s'espera que fins que no entri el vent caiguin purgues i allaus de neu recent que poden tenir capacitat d'enterrar una persona a qualsevol orientació. Finalment, al Prepirineu i al Cadí-Moixeró el perill es generalitzarà a moderat (2).

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació