Diumenge, 28 d'abril de 2024

L'Ajuntament de Tremp rep diversos fons documentals per a la seva conservació

L’Associació de vídues i dues famílies deixen el seu llegat a l'Arxiu Comarcal de Tremp

Redacció 18 de febrer de 2015 a les 10:00

Moment de la signatura d'un dels contractes. Foto: Ajuntament de Tremp


Aquest mes de febrer l'alcalde de Tremp, Víctor Orrit, ha signat de tres contractes per tal de conservar diversos documents a l’Arxiu Comarcal del Pallars Jussà. D'una banda, la associació de vídues Verge de Valldeflors, actualment inactiva, ha cedit a l’Ajuntament el seu fons documental, que cronològicament abasta del 1993 al 2000, i fotogràfic, aproximadament 500 fotografies en suport paper i negatius. Van assistir a l’acte de signatura Trinitat Nogueró i Núria Martimpé, filla de la difunta Nati Burgés, que fou presidenta de l’entitat.

D’altra banda, la família Arjona ha transferit la col·lecció sobre ciclisme a Tremp consistent en 41 documents, bàsicament relacionats amb l’organització d’esdeveniments ciclistes a la ciutat. Aquesta donació l’han signat les filles del difunt José Arjona Leiva, amant del ciclisme i propietari d’aquest conjunt documental. 

Finalment, Montserrat Juanmartí, de Casa Pastisser de Talarn, conserva en el seu immoble, a Talarn, un seguit de papers des de l’adquisició de la finca per part de la família als anys 40 del segle XX. Aquesta documentació, majoritàriament judicial, data del segle XVIII i pertany a l’antic Corregiment de Talarn.

Les tres cessions s’han fet mitjançant un contracte en comodat, la principal funció del qual és que l’Arxiu conservi en bon estat els documents i fotografies i fer-la accessible als investigadors i estudiosos.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació