Divendres, 3 de maig de 2024

Complicacions al Pallars Sobirà a causa del vent

L'Ajuntament de Rialp recomana els veïns transitar el mínim possible pels carrers | Problemes a la C-13

Redacció 5 de febrer de 2015 a les 09:25

El vent, la neu i el gel han afectat la circulació a la C-13. Foto: Kiko Peris


Les fortes ventades d'aquest dijous estan ocasionant problemes, especialment al Pallars Sobirà. Rialp és la població que més ha sofert els efectes del vent. L'ajuntament ha demanat prudència i recomana els veïns i veïnes del poble que transitin el menys possible pels carrers degut a que, pel fort vent, es poden desprendre objectes dels habitatges i del mobiliari urbà que poden ocasionar danys.

Per ara, el vent ha tombat la caseta de venda de forfets de Skipallars, situada a l'entrada de la població, i els laterals de vidre d'una de les pistes de pàdel del Club Vall d'Àssua. També s'han desprès lloses de les teulades i ha caigut a terra alguna farola, sortosament, sense causar danys personals.
 

Les parets de la pista de pàdel, a terra. Foto: Veteranspallars


A la carretera també s'estan registrant incidències, especialment en aquelles zones on s'hi acumula neu als laterals, i que el vent transporta a la calçada. És el cas de la C-13, on puntualment s'hi han format retencions a primera hora. 

El Servei Català de Trànsit ha demanat molta prudència en la conducció i sobretot moderar la velocitat per les plaques de gel que es poden formar a les carreteres arran de les baixes temperatures previstes. És obligatori per circular a la C-28 de Vielha a Vaquèira i de la Peülla a Casa Sastrada; la C-142b, per accedir al pla de Beret.

Les previsions indiquen que les comarques del nord del país s'hi poden registrar ratxes de vent de més de 120 km/h.

Espot i Port Ainé, tancades

Les estacions d'esquí d'Espot i Port Ainé han hagut de tancar avui les seves portes a causa del fort vent que bufa a les instal·lacions. Cal recordar que Tavascan continua tancat, a conseqüència de la gran nevada de fa uns dies al Pallars Sobirà. A hores d'ara, estan treballant per tal d'adequar-la i poder-la obrir el cap de setmana.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació