Diumenge, 28 d'abril de 2024

Retiren les restes d'un pont de ferro del Noguera Pallaresa per garantir la seguretat dels esports d'aventura

Pallars Digital 20 de gener de 2015 a les 12:43

 
ACN | Imatge insòlita la viscuda aquest matí al riu Noguera Pallaresa. Les restes d'un pont de ferro que va quedar al descobert amb les riuades del juny del 2013, a pocs quilòmetres de Sort, han estat retirades per garantir la seguretat en la pràctica dels esports d'aventura. 
 
Una màquina excavadora s'ha posat al mig del riu per poder retirar les restes del pont, de grans dimensions. Els Bombers de la Generalitat han col·laborat en les tasques de retirada de la ferralla i el Consell Comarcal amb l'assessorament tècnic.
 
Les restes del pont pertanyen a l'antic pont de la carretera de Tornafort, una construcció que l'aigua es va emportar per les riuades del 1982. Des d'aleshores havia quedat colgat per les roques i la terra i no es veia. Les riuades del juny del 2013 el van desenterrar, generant un perill per la gent que practica esports d'aventura. 
 
D'aquesta manera, es donen per finalitzades les tasques de neteja d'aquesta temporada que realitzen de manera voluntària l'Associació Esportiva Pallars i Doctor X un cop finalitza la temporada d'esports d'aventura i el nivell de l'aigua del riu ha baixat. La ferralla estava en un tram de fàcil nivell i molt transitat per nens.
 
 
El pont, un cop ja ha estat retirat. Foto: ACN
 
El passat novembre, l'Associació Esportiva Pallars i Doctor X van celebrar la jornada anual de neteja del riu i van retirar uns 900 quilos de brossa en un tram d'uns 15 quilòmetres (Llavorsí-Sort). Amb l'ajuda de barques de ràfting i piragües van treure de la llera del riu material de la construcció, bigues de ferro i guarda-rails i deixalles de menor volum com plàstics.
 
Pel volum i pes va ser impossible que els voluntaris poguessin retirar les restes del pont de ferro de la carretera d'accés a Tornafort, donat que es necessitava una màquina. Aquesta operació es va programar per més endavant i aquest dimarts s'ha portat a terme amb èxit.
 
Des del 2005 s'han retirat del riu Noguera Pallaresa uns 7.000 quilos de deixalles, sense comptar les restes del pont de ferro.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu