Dissabte, 27 d'abril de 2024

A les portes de la primera nevada important de l'any

Pallars Digital 15 de gener de 2015 a les 11:43

 
REDACCIÓ | Sembla que la bonança meteorològica té les hores comptades. Aquesta divendres arriba un sistema frontal que trencarà amb la monotonia del temps d'aquest començament de 2015. Adéu al llarguíssim anticicló per donar pas al trànsit de diferents sistemes frontals, el primer dels quals arriba aquesta propera matinada acompanyat de neu al Pallars.
 
Durant tota la jornada podrien caure fins a 30 centímetres de neu nova al Pallars, gràcies a un front que escombrarà el Pirineu de Lleida d'oest a est. Començarà a nevar a darrera hora d'avui a l'Alta Ribagorça i Vall d'Aran i durant la matinada arribarà a la resta de comarques pirinenques. La cota de neu baixarà dels 1.200 metres a la matinada, fins als 1.000 o una mica per sota cap al migdia.
 
De cara a dissabte, la nevada afectarà totes les cotes del Pirineu occidental i es preveuen gruixos de més de 5 centímetres a cota 600, segons Protecció Civil. 
 
Pel que fa a les temperatures, també cauran en picat a partir d'aquesta matinada, en especial als punts on els darrers dies el termòmetre ha pujat més del que és habitual en aquestes dates. Aquest no sembla que es tracti d'un canvi puntual, sinó que pot ser el patró de temps que domini molts dies de la segona part del gener.
 
D'altra banda, també està previst fort vent avui i divendres a les comarques del Pirineu, cosa que podria generar en els pròxims dies nivells de perill d'allaus significatius. En aquest sentit, es recomana molta prudència en les activitats de muntanya i portar la indumentària i el material de seguretat adequat.
 
Protecció Civil activa el Neucat
 
Protecció Civil de la Generalitat ha posat en Prealerta el Pla Especial d’Emergències per Nevades a Catalunya (NEUCAT) per la previsió de nevades.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu