Dissabte, 27 d'abril de 2024

Primer plenari de l'Observatori Ciutadà del Consorci Sanitari amb protesta de Marea Blanca

Pallars Digital 15 de gener de 2015 a les 08:46

 
ACN | L'Observatori Ciutadà del Consorci Sanitari de Lleida ha celebrat aquest dimecres el primer plenari per debatre i aportar suggeriments en el procés de constitució del Sistema Integral de Salut (SIS) i per, segons paraules del seu portaveu, Joan Ramon Saura, "començar a caminar". 
 
Saura, que és a més president del Banc dels Aliments de Lleida, ha explicat que els membres de l'Observatori dissenyaran un pla de treball que es farà en dues o tres reunions. A partir d'aquí, "la voluntat és fer unes sessions en què opinin diversos sectors de la societat", entre ells crítics com els membres de la Marea Blanca, que han aprofitat la reunió per denunciar que no se'ls ha convidat a formar part d'aquest Observatori.
 
La reunió ha acabat amb una protesta pacífica de membres de la Marea Blanca, que critiquen que no se'ls hagi convidat a formar part d'aquest Observatori. Un dels membres de la Marea Blanca, Gerard Sala, ha denunciat que l'Observatori és un òrgan creat a conveniència política de CiU en què aquells que han de supervisar han estat designats per aquells que han de ser supervisats. "Aquest Observatori busca legitimar un Consorci que ja ha estat deslegitimat per la ciutadania amb 38.575 signatures", ha dit.
 
En què consisteix l'Observatori Ciutadà
 
L'OC és l'òrgan més ampli de participació, informació i representació del teixit ciutadà, des del qual s'analitzaran i debatran les actuacions del procés de constitució del SIS. Té la finalitat d'afavorir la transparència, el retiment de comptes i la generació de coneixement en el procés de constitució del SIS, posant a disposició dels ciutadans, professionals i associacions veïnals, entre altres agents socials, la informació necessària amb imparcialitat i rigor.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu