Dissabte, 27 d'abril de 2024

Les empreses d'esports d'aventura del Sobirà, partidàries de la creació d'una FP dual

Pallars Digital 15 de gener de 2015 a les 08:06

 
ACN | L'Associació d'empreses d'esports d'aventura del Pallars Sobirà s'ha mostrat interessada en la creació d'una Formació Professional dual relacionada en aquest camp. Així ho ha exposat el seu president, Florido Dolcet, durant una reunió de treball en la que s'ha presentat la FP dual als diferents sectors professionals de la comarca. 
 
Des de la direcció de l'Institut Hug Roger III de Sort s'ha plantejat la voluntat de crear un grup de treball, del que en formin part el sector acadèmic i el sector de la comarca, per detectar les necessitats professionals. Rosa Ramoneda, directora del centre, ha apostat per una formació més pluridisciplinar en alguns temes com el turístic o l'administratiu.
 
El sector empresarial i econòmic del Pallars Sobirà ha demanat també formació en eficiència energètica, temes forestals, hoteleria i en el sector de les estacions d'esquí.
 
De fet, i per posar un exemple similar, el proper curs escolar començarà al Pont de Suert una FP dual relacionat amb el sector de l'esquí per formar a persones per treballar no de monitors sinó en el manteniment com els encarregats de pistes, de remuntadors o per trepitjar la neu. Aquests alumnes faran les pràctiques bàsicament a l'estació de Boí Taüll. 
 
Formació Professional Dual
 
Amb l'objectiu de donar resposta a les necessitats del mercat laboral, la formació professional dual aposta per augmentar la col·laboració entre els centres de formació professional i les empreses, en el procés formatiu dels alumnes.
 
Actualment unes 130 empreses de la demarcació de Lleida participen en el nou model de formació professional dual, fent possible que més de 500 alumnes puguin compatibilitzar la formació als centres educatius amb la formació en entorns laborals reals.
 
L'alumne rep part de la formació en el centre de formació professional. L'altra part l'obté mitjançant les activitats formatives i productives en l'empresa. La flexibilitat organitzativa de la formació professional permet acordar, mitjançant un conveni entre el centre i l'empresa, aquesta distribució de la formació.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu