Dissabte, 27 d'abril de 2024

Rialp reclama sortir del Parc Natural de l'Alt Pirineu si la ramaderia no se'n veu beneficiada

Pallars Digital 12 de gener de 2015 a les 08:36

 
REDACCIÓ | L'Ajuntament de Rialp ha reclamat a la Generalitat que exclogui el municipi del Parc de l'Alt Pirineu. Aquesta decisió s'ha pres com a mesura de protesta al constatar que els ramaders de la localitat no es beneficien de les línies de subvencions del Parc. L'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich va assenyalar en declaracions a Segre que el consistori considera aquest fet un "greuge comparatiu" i va puntualitzar que, des d'aleshores, ha mantingut contactes amb la Generalitat per reconduir la situació.
 
El consistori espera rebre un tracte similar al de la resta de localitats del Parc i que la situació canviï. El municipi espera ara la pròxima convocatòria de subvencions per als municipis del Parc Natural. Si aleshores els ramaders de Rialp es beneficien dels ajuts en igualtat de condicions respecte als d'altres localitats, el consistori preveu retirar la petició. 
 
Més participació del territori
 
Rialp forma part de la junta rectora del Parc Natural de l'Alt Pirineu juntament amb la resta d'ajuntaments del Pallars Sobirà i l'Alt Urgell inclosos en aquest espai protegit. Malgrat tot, Sabarich va assenyalar en declaracions a Segre que moltes de les qüestions que afecten el Parc "es decideixen directament des de Barcelona" i va reclamar una major participació del territori en la presa de decisions. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu