Dissabte, 27 d'abril de 2024

El Centre d’Estudis d’Isona i Conca Dellà impulsa la reparació de la teulada de l'església

Pallars Digital 8 de gener de 2015 a les 08:39

 
REDACCIÓ | El Centre d’Estudis d’Isona i Conca Dellà està decidit a recuperar el patrimoni del seu entorn. Si fa uns mesos va impulsar el micromecenatge popular per rehabilitar la Verge de l’Assumpció de l’església parroquial de Santa Maria de l’Assumpció d’Isona i Conca Dellà, ara s’ha embarcat a rehabilitar la coberta del campanar del mateix temple, destruït durant la Guerra Civil i reconstruït fa mig segle, segons explica el diari Segre.
 
La coberta corre perill no només d’enfonsar-se, sinó que objectes com l’estructura del parallamps ubicat a la coberta caiguin a causa d’una ràfega de vent. Està prou rovellada com perquè això passi, amb el conseqüent perill per als transeünts. A més, en les últimes tempestes de l'any, “l’aigua es va filtrar fins a pràcticament tota la planta inferior”, va explicar la directora del Centre, Susanna Solans. 
 
El Centre ha comptat amb l’ajuda voluntària d’un arquitecte, Antoni Sánchez, que en el seu informe tècnic ha corroborat l’estat de la coberta. Amb aquest estudi, responsables del Centre i l’alcalde del municipi, Constante Aranda, han sol·licitat ajuda a la Diputació de Lleida, que va qualificar la reparació de “necessitat urgent”.
 
Per aquest motiu, va explicar Solans, la corporació s’ha compromès a col·laborar en la restauració, que previsiblement costarà uns 12.000 €. Les aportacions vindran de la Diputació, l’ajuntament, el bisbat i els veïns. “Des del Centre encara estem immersos en la col·lecta popular per reparar la marededéu, una cosa que creiem que podrem sufragar definitivament amb la loteria venuda aquest Nadal”, va assenyalar Solans.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu