Dissabte, 27 d'abril de 2024

Accions a Tremp per combatre la reproducció d'espècies invasores

S'està efectuant un seguiment al cactus d’Arizona, que posa en perill la biodiversitat local

Redacció 31 de gener de 2015 a les 11:08

El cactus d'Arizona suposa una amenaça. Foto: Ajuntament de Tremp


Arran de la jornada que va tenir lloc a Tremp el passat 18 de desembre de la Red de Gobiernos Locales para la Biodiversidad (Femp), l’Ajuntament de Tremp ha anat duent a terme accions per combatre una de les plagues més importants d’espècies invasores que afecten al municipi.
 
Aquesta setmana, els responsables de l’àrea de Recursos Naturals de l’Ajuntament i l’EMD de Vilamitjana han rebut la visita d’experts del Departament d’Agricultura i els Agents Rurals per fer el seguiment de la plaga de cactus d’Arizona que envaeix la zona dels Nerets des de fa anys (aparició documentada fa 30 anys). 
 
Des d’aleshores, s’han dut a terme diversos tractaments de control, el més important al novembre de 2011, que es basen en l’aplicació de productes químics específics, tapat amb lona, retirada manual i crema dels exemplars. La proliferació d’aquesta espècie actualment afecta gairebé 5 hectàrees a la zona dels Nerets. Aquesta espècie és molt resistent alhora que perillosa per als humans, la fauna i els ramats ja que les seves llargues espines acabades en forma d’ham es claven a la pell i costen molt de desprendre.
 
L’anàlisi que es va fer durant la visita d’aquesta setmana conclou que cal prendre mesures de contenció ja que és clau intervenir quant abans en aquestes situacions per evitar danys majors. En els propers dies, el Departament d’Agricultura proposarà la millor manera d’intervenir.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació