Divendres, 3 de maig de 2024

La neu obliga a circular amb cadenes a una desena de carreteres del Pirineu

Protecció Civil dóna per acabat l'episodi de vent, que qualifica de "fort però no extrem"

Redacció 30 de gener de 2015 a les 13:40

Un camió s'ha sortit aquest matí de la via a la carretera per accedir a Espot. Foto: ACN


La nevada que ha arribat al Pirineu no ha estat tan intensa ni ha baixat a cotes tan baixes com s'esperava però sí que ha deixat el paisatge blanc i ha obligat a sortir les màquines llevaneu. Tot i la feina en la neteja de carreteres, a una desena de vies és obligatori l'ús de cadenes. La neu i el gel han provat alguna sortida de via a algun conductor. 
 
A hores d'ara, les cadenes són obligatòries per travessar el Port de la Bonaigua (C-28), per accedir a Beret (C-142b), per accedir a Esterri d'Àneu (C-147), d'Escaló a la part nord del Pallars (C-13), de Bono a Vielha (N-230), de Bossost a la frontera (N-141) i a Pont de Suert (L-500) i la Vall de Boí (L-501) i per accedir a Coll de Pal (BV-4024).
 
La neu segueix caient i cada cop la cota es situa a cotes més baixes. Aquesta neu és molt benvinguda per les estacions d'esquí. La darrera nevada que va caure va venir acompanyada d'una forta ventada que es va emportar la majoria de la neu nova que havia caigut.
 
Epsodi de vent menys fort del pronosticat
 
Protecció Civil preveu rebaixar ben aviat el nivell del Pla Procicat a la fase de prealerta i donar així per acabada la fase més intensa de l'episodi de vent que aquesta nit ha bufat a tot Catalunya. Els punts de control han registrat ratxes de 113 km/h al Montsec d'Ares i a Sant Esteve de la Sarga. 
 
Els vents "han estat forts però no extrems", ha conclòs el director de Protecció Civil, Jordi Aurich. El capítol es tanca sense cap ferit i amb incidències menors: caiguda d'arbres i alguns despreniments d'objectes. El 112 ha rebut 408 trucades a nivell català, la xifra resulta destacable ja que el temporal ha estat de matinada, un factor que ha ajudat a minimitzar les afectacions.
 
Tavascan, tancat
 
L'estació de muntanya de Tavascan ha tancat avui les seves portes a causa del temporal de neu. Tot fa indicar que demà tampoc pugui obrir al públic.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació