Divendres, 3 de maig de 2024

Previsió de ventades molt intenses a partir de la matinada de dijous a divendres

El fort vent s'iniciarà al Pirineu Occidental i s'estendrà a tot Catalunya al llarg de divendres

ACN 28 de gener de 2015 a les 15:02
Protecció Civil ha activat aquest dimecres al migdia la fase d'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya Procicat per la previsió de fortes ventades a la major part del territori a partir d'aquest dijous.
 
A partir del matí de demà dijous, el vent, que podrà arribar a ser violent i persistent amb cops de més de 90 km/h, afectarà les cotes altes del Pirineu Occidental i les comarques del litoral i prelitoral central i de Tarragona. A partir del migdia de demà s’intensificarà el fenomen en aquestes mateixes zones, i afectant també però amb menor probabilitat gairebé tot Catalunya. A partir del vespre de dijous, els valors de vent ja seran intensos i podran produir incidències.
 
Segons les previsions de l’SMC, l’episodi serà especialment greu durant la matinada de dijous a divendres, i durant el matí de divendres, moment de màxima intensitat del temporal de vent, amb cops de més de 125 km/hora sobretot als dos Pallars, Alta Ribagorça, Alt Penedès, Anoia, Alt Camp, Conca de Barberà i Priorat, i valors de més de 90 km/h en general a les comarques del litoral i prelitoral central i de Tarragona. 
 
Protecció Civil demana que s'extremin les precaucions en la mobilitat i en les activitats a l'aire lliure.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació