Dissabte, 27 d'abril de 2024

Tornen a activar l'alerta del pla Procicat per fortes ventades a alta muntanya

Pallars Digital 30 de desembre de 2014 a les 08:50

 
ACN / REDACCIÓ | Protecció Civil ha tornat a activar l'alerta del pla Procicat per les previsions de fortes ventades de component nord a alta muntanya fins aquest migdia. La predicció afecta la franja pirinenca, especialment en cotes altes, i s'alerta que es poden superar llindars com els 90 quilòmetres per hora o els 125 en alguns punts. 
 
Degut a la neu acumulada, es podrà produir el fenomen del torb, que pot dificultar la visibilitat a les carreteres. En especial es demana precaució a l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Berguedà, el Ripollès i l'Alt Empordà. També bufarà a l'Aran, la Noguera, el Solsonès, la Garrotxa, Osona, la Selva i el Vallès Oriental.
 
Protecció Civil de la Generalitat ha comunicat als municipis que cal que reforcin l'ancoratge del mobiliari urbà que es pugui desprendre amb el vent i en especial de la decoració nadalenca a l'exterior (il·luminació sobre tot) i qualsevol element penjat o en alçada.
 
Cal que la població reculli i lligui de forma segura tendals, i elements inestables a terrasses i balcons, especialment la decoració nadalenca, que pot precipitar-se. També cal limitar els desplaçaments a les zones on bufi més fort i condicionar-los sempre a les condicions meteorològiques.
 
Però la indicació principal, segons ha explicat el subdirector de Protecció Civil, Sergi Delgado, és que s'evitin les activitats a l'aire lliure a zones d'alta muntanya, que és on es preveu que el vent sigui més intens. Delgado les ha qualificat com a activitats "de risc".
 
De fet, el telecadira del Bosc de l'estació d'esquí d'Espot s'ha hagut de tancar als esquiadors per les fortes ratxes de vent registrades a la part alta de l'estació.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu