Dilluns, 20 de maig de 2024

Endesa realitza amb èxit un simulacre d'incendi a la subestació elèctrica de Talarn

Pallars Digital 18 de desembre de 2014 a les 10:52

 
REDACCIÓ | Endesa ha realitzat amb èxit un simulacre d´incendi a la subestació de Talarn, dins dels plans de prevenció i seguretat que la Companyia realitza de forma itinerant a les instal·lacions de tot Catalunya. L´objectiu és posar a prova l´activació dels Plans Operatius d´Emergència per així prevenir incidents als complexos i estar preparats per actuar de manera segura i efectiva en el cas de produir-se´n, minimitzant d´aquesta manera el temps de resposta. 
 
L´operatiu ha simulat un incendi a un armari de control, per la qual cosa, i per evitar la propagació del foc, s´han desconnectat les alimentacions de corrent contínua i alterna, així com la desconnexió controlada da les posicions afectades. Seguint el protocol, s´ha alertat a tots els centres de control implicats i s´han activat totes les alarmes per tal de subsanar-ho.
 
Un cop valorada la situació, els tècnics l´han comunicat al Cap d´Intervenció, el qual hauria transmès - en cas real- tota la informació al Centre de Control i al d´Emergència per tal d´activar els Serveis Exteriors d´Urgència, com el 112 i a Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya. 
 
A més, també s´hauria simulat la retirada de tensió de la instal·lació -i no només dels elements afectats- per poder treballar amb seguretat i s´hauria confirmat l´actuació als bombers mentre arribaven, juntament amb altres serveis d´emergència, per extingir el foc.
 
La subestació de Talarn alimenta a 6.314 clients repartits entre els municipis d´Abella de la Conca, Castell de Mur, Conca de Dalt, Gavet de la Conca, Isona i Conca Dellà, Llimiana, la Pobla de Segur, Salàs de Pallars, Sant Esteve de la Sarga, Talarn i Tremp, al Pallars Jussà, i a Coll de Nargó, a l´Alt Urgell.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu