Dilluns, 20 de maig de 2024

La Diputació posarà en servei un bus per detectar malalties cardiovasculars que viatjarà pel territori

Pallars Digital 18 de desembre de 2014 a les 08:37

 
ACN / REDACCIÓ | La Diputació de Lleida posarà en servei a principis de 2015 un bus equipat amb la tecnologia mèdica necessària per a la detecció de malalties cardiovasculars. Segons el president Joan Reñé és un projecte coordinat amb el Departament de Salut i la Fundació Renal Jaume Arnó que permetrà fer arribar a totes les capitals de comarca i també altres poblacions, els especialistes de l'Arnau de Vilanova per "millorar la salut i salvar moltes vides". 
 
Reñé ha fet aquest anunci durant el tradicional esmorzar de Nadal que cada any s'ofereix als mitjans de comunicació de les comarques de Lleida. Es tracta d'un projecte de la Diputació de Lleida juntament amb el Departament de Salut, la Fundació Renal Jaume Arnó i la Unitat de Detecció i Tractament de Malalties Aterotombòtiques (Udetma) de l'Hospital Arnau de Vilanova.
 
El programa es desenvoluparà durant els propers tres anys i el cost del bus i del seu equipament mèdic serà d'uns 500.000 euros. El programa s'emmarca en la promoció dels hàbits saludables i la prevenció de malalties amb l'objectiu de fomentar les revisions preventives entre tots els sectors de la població, com a mesura beneficiosa per a la salut.
 
Pressupost per al 2015
 
En el marc de l´esmorzar amb els mitjans de comunicació, també ha repassat alguns dels punts clau del pressupost per al 2015, que ascendeix a 106.320.375 euros.
 
Reñé ha indicat que el suport al món local, amb 39MEUR, i les polítiques socials, amb 8,5MEUR, caracteritzen el pressupost per aquest 2015. El president de la Diputació de Lleida ha destacat la disminució del deute de la corporació lleidatana en 34,7MEUR en relació al 2011, així com la liquidació total dels plans anteriors del Pla Específic i del PUOSC dels anys 2008-2012.
 
L´increment de la inversió en Salut Pública i la nova partida d´1MEUR en concepte de manteniment d´estructures en vies provincials són dos dels punts que també ha assenyalat Reñé.
 
En la seva intervenció ha repassat alguns dels esdeveniments més importants de l´any i ha destacat l´èxit del projecte "Perseguits i Salvats", que a més de la senyalització de les rutes d´evasió dels jueus durant l´Holocaust pel Pirineu de Lleida s´ha materialitzat també en la realització del documental "Perseguits i salvats. Camins de nit i boira".
 
Finalment, ha indicat que "estem vivint un moment històric i excepcional en el que tots sabrem estar al lloc que ens pertoca en aquest procés que s´ha iniciat".
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu