Dijous, 9 de maig de 2024

L'Hospital del Pallars estrena un colonoscopi per millorar la detecció precoç del càncer de còlon i recte

L'aparell és un equip d'alta qualitat valorat en 35.000 euros i finançat per l'Oncolliga't Pallars i la Diputació de Lleida

Pallars Digital 17 de desembre de 2014 a les 17:53
L'Hospital Comarcal del Pallars, gestionat per l´empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris i amb seu a Tremp, ha estrenat recentment un nou equip de colonoscòpia que permetrà una millora de qualitat en la detecció precoç del càncer de còlon i recte als pacients de les comarques del Pallars Sobirà, Pallars Jussà i l´Alta Ribagorça.
 
Aquesta tarda, a la sala d'actes de l´Hospital Comarcal del Pallars, s'ha celebrat un acte de reconeixement a l´Oncolliga´t Pallars i a la Diputació de Lleida, per la seva col·laboració econòmica en el finançament del nou colonoscopi, del que ja gaudeixen de fa unes setmanes professionals i pacients. 
 
A l'acte hi han assistit el gerent de les Regions Sanitàries de Lleida i de l´Alt Pirineu i Aran, Josep Pifarré; el diputat provincial Xavier Pont, en delegació del president de la Diputació de Lleida; la presidenta de l´Oncolliga´t de les comarques del Pallars, Dolors Rodríguez, i el de Lleida, Enric Martí Suau.
 
També hi han assistit l´alcalde de Tremp, Víctor Orrit; els presidents dels Consells Comarcals de la zona; així com altres alcaldes de la zona i directius i facultatius de l´ICS i farmacèutics que col·laboren en el Programa de Detecció Precoç del Càncer de Còlon i Recte.
 
El nou equip de colonoscòpia, valorat en 35.000 euros, permet la detecció de pòlips molt petits i suposa un salt qualitatiu en permetre la digitalització de les proves del programa de detecció precoç del càncer de còlon i recte entre la població de majors de 49 anys al Pallars i la Ribagorça, així com una millora assistencial per als pacients de l´àrea de Digestiu de l´Hospital. Fins ara, l´aparell amb què comptava l´hospital era analògic.
 
El nou equip d´alta definició està format per un colonoscopi PENTAX EG 2990-i, acompanyat d´un videoprocessador PENTAX EPK i-5000 i un monitor 19´´ NDS 19 Radiance.
 
Els aparells han estat adquirits gràcies a les aportacions de l´Oncolliga´t del Pallars i de les Comarques de Lleida, que han recaptat 15.000 euros mitjançant diverses activitats solidàries destinades a aquest projecte; la Diputació de Lleida, que ha finançat 15.000 euros més, i el mateix Hospital del Pallars, que ha aportat els 5.000 euros restants.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor