Dilluns, 20 de maig de 2024
basílica de valldeflors

Destrosses a la basílica de Valldeflors de Tremp per segon cop en una setmana

Uns desconeguts han forçat la porta que dóna accés a l'orgue i han trencat una caixa d'almoïnes

Pallars Digital 11 de desembre de 2014 a les 17:41
Uns desconeguts han causat destrosses aquest matí a la basílica de Valldeflors de Tremp per segon cop en només una setmana. En aquesta ocasió els lladres han rebentat la porta que dóna accés a l'orgue i han trencat la caixeta d'almoïnes a la qual s'accedeix per l'escala.
 
Aquest nou furt ha tingut lloc després que uns desconeguts robessin el passat dia 2 uns 30 euros d'almoïnes, forcessin panys i causessin una sèrie de danys a l'església, estimats en uns 300 euros.
 
El rector de la parròquia, Juan Antonio Mateo, explica que la bretolada ha tingut lloc en aquesta ocasió entre les 11h i la 13h, mentre es trobava celebrant un funeral a Isona. Aquest fet, segons Mateo, "fa pensar que els infractors viuen a Tremp, que formen un petit grup i que estan a l'aguait".
 
Mateo ha presentat una denúncia als Mossos d'Esquadra per tal d'aclarir els fets el més ràpidament possible i evitar que es tornin a repetir. Així mateix, el rector ha assegurat que s'encomanarà un projecte de videovigilància per controlar accions com les ocorregudes aquest matí. De moment, la basílica ha hagut de restringir horaris i només obrirà de 11h a 13h del matí.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor