Dilluns, 20 de maig de 2024

Rebaixat d'emergència a alerta el pla Procicat pel temporal de vent que ha causat tres morts a Catalunya

Pallars Digital 10 de desembre de 2014 a les 08:53

 
ACN / REDACCIÓ | El pla Procicat per temporal de vent s'ha rebaixat d'emergència a alerta després que s'hagi constatat que el fenomen que assola Catalunya des d'aquest dilluns a la nit i que ha causat tres morts va a la baixa. 
 
Amb la baixada a la fase d'alerta, però, ha quedat anul·lada la recomanació de suspendre les activitats a l'aire lliure i activitats escolars. D'altra banda com a conseqüència de la neu, són obligatòries les cadenes o equipaments especials per accedir al port de la Bonaigua per la C-28 del quilòmetre 37 al 56.
 
El telèfon d'emergències 112 va atendre durant tota la jornada 2.321 trucades per incidències derivades de la ventada a Catalunya. 753 han estat per caiguda de branques o arbres, 486 per cobertes o teulades que s'aixecaven, 229 per obstacles a carrers i carreteres i 201 per riscos a façanes (despreniments).
 
Al Pallars, les afectacions més importants van tenir lloc a Sort, on el mur d'una casa va cedir a causa del vent i va esclafar tres cotxes que estaven estacionats a l'Avinguda Generalitat de la població. A Rialp, la caravana Xisqueta va bolcar també a conseqüència del fort vent.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu