Dissabte, 27 d'abril de 2024

L'Ajuntament de Tremp reivindica la instal·lació de la rèplica de l'escultura a Pearson

A través d'un comunicat, el consistori al·lega que tant els portaveus dels grups municipals com els veïns de la zona van estar informats al respecte

Pallars Digital 31 d'octubre de 2014 a les 11:58
L'Ajuntament de Tremp ha redactat un comunicat aquest matí en què fa saber, arran de les manifestacions del grup municipal d'ERC a través dels mitjans de comunicació, que tots els portaveus dels grups municipals van ser informats de la instal·lació de la rèplica de l'escultura dedicada a Fred S. Pearson, impulsor de la presa de Sant Antoni, a la Junta de Portaveus celebrada el dia 15 d'octubre, "sense que es produís cap manifestació en contra".
 
En aquest comunicat, l'Ajuntament explica que el 25 d'octubre "es va informar els veïns del Passeig i la seva zona d'influència a través d'un anunci, i tots els ciutadans mitjançant el web municipal i les xarxes socials". A més, continua, "els mitjans de comunicació locals també s'han fet ressò d'aquesta actuació des de fa dies i és, per tant, fals que els regidors i els veïns no hagin estat informats d'aquesta actuació".
 
El consistori trempolí al·lega que tant l'escultura, de 240x240x430 centímetres i obra de Josep Viladomat, com les obres d'instal·lació "són un regal de l'Ajuntament de Barcelona a la Ciutat de Tremp en reconeixement a l'aportació del Pallars a l'electrificació de Barcelona". 
 
La Ciutat de Tremp va dedicar la Rambla al Dr. Pearson l'any 1918, després de la seva mort el 7 de maig de 1915 al vaixell civil Lusitània durant la I Guerra Mundial. L'Ajuntament considera que la Rambla "és el lloc adequat per reiterar i mantenir la memòria del seu llegat". 
 
Per últim, el consistori assegura que "la ubicació de l'escultura al capdamunt de la Rambla del Dr. Pearson no dificulta la mobilitat dels vianants ni les tasques de neteja i de manteniment de la part central del Passeig", tal i com denunciava el grup municipal d'ERC.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu, Doctor Pearson