Diumenge, 28 d'abril de 2024

ERC de Tremp demana l'aturada de les obres d'instal·lació de l'estàtua a Pearson

Mobilització ciutadana a la plataforma change.org per aturar les obres d'instal·lació de l'escultura dedicada al nord-americà

Pallars Digital 30 d'octubre de 2014 a les 16:42
El Grup Municipal d´Esquerra Republicana de Tremp ha demanat avui a través d'un comunicat l'aturada immediata de les obres d´instal·lació de l'estàtua dedicada al Doctor Pearson al cap del passeig que porta el seu nom i que l'Ajuntament de Tremp està duent a terme des de dilluns.
 
En aquest comunicat, la portaveu d´ERC al consistori, Pilar Cases, lamenta "la manca de diàleg de l'equip de govern, que no ha informat als veïns sobre aquesta actuació, i la manca de participació dels regidors de l´oposició" en aquest procés, ja que, segons Cases, "en cap moment se'ls ha consultat per estudiar la tipologia, la ubicació ni cap detall de l´actuació".
 
ERC lamenta que l'alcalde de Tremp "traslladi la manca de voluntat participativa amb el 9N a tots els àmbits de la seva gestió diària". ERC s'uneix d'aquesta manera a la mobilització d'una part de la població, que ha creat una petició a la plataforma change.org en que es demana l'aturada immediata de les obres. A hores d'ara, hi ha comptabilitzades 48 signatures de veïns i veïnes disconformes amb la ubicació de l'estàtua.
 
Esquerra no discuteix el fet de retre homenatge al Doctor Pearson, però sí que s´hagi fet "sense un debat previ i s´hagi escollit un element d´estètica més que discutible, propi d´altres èpoques" i considerant "totalment desafortunada" la ubicació a la zona alta de la rambla Doctor Pearson de Tremp, popularment coneguda com el passeig.
 
Segons el grup republicà, "aquest és un espai de passeig dels ciutadans, de terrasses de bars i que a més de molestar vianants i establiments pot dificultar les tasques de neteja i manteniment del vial".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu, Doctor Pearson