Divendres, 3 de maig de 2024

Isona es prepara per una nova edició de la Fira Boletus

La mostra, que inaugurarà l'actor Eduard Muntada, tindrà lloc el diumenge i comptarà amb el bolet com a principal protagonista

Pallars Digital 24 d'octubre de 2014 a les 16:34
Isona celebra el proper diumenge la dotzena edició de la Fira Boletus, un certamen dedicat al món del bolet que en pretén fomentar la recol·lecta i consum d'un producte típic i arrelat a la comarca.
 
Un dels actes centrals de la Fira tornarà a ser el Concurs Boletus, on està prevista la participació d'una desena de penyes formades per veïns i veïnes del poble i comarca. També hi haurà una categoria del cocnurs especial per als particulars.
 
També hi haurà inflables per als més petits i es farà una cercavila amb la mascota gegant Boletus, amenitzada per la colla de Diables Lo Peirot de Tremp i on hi participaran els nens i nenes de l'escola Aeso d'Isona. 
 
Un altre dels actes destacats serà la mostra gastronòmica de cuina amb bolets. L'encarregat de fer el pregó inaugural aquest any serà l'actor trempolí Eduard Muntada.
 
Jornada de cultiu de tòfona negra, el dissabte
 
Paral·lelament, el dissabte tindrà lloc a Isona una Jornada sobre el cultiu de la tòfona negra, dins les Jornades Micològiques del Pallars Jussà.
 
A les 12h el tècnic del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Daniel Oliach, en farà una conferència i més tard, a la 13h, està prevista una visita tècnica a la parcel·la de demostració per al cultiu de la tòfona del Pla de Viu, situat a Orcau.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu, Fira Boletus, bolets