Dissabte, 27 d'abril de 2024

Tremp tindrà una escultura dedicada al Doctor Pearson

L'estàtua al·legòrica, obra de Josep Viladomat, és una rèplica de la que hi ha a la plaça de Pedralbes de Barcelona i s'instal·larà a la rambla de Doctor Pearson

Pallars Digital 24 d'octubre de 2014 a les 11:43
Els darrers anys, els Ajuntaments de Tremp i Barcelona, així com altres institucions, estan duent a terme diferents actes per mantenir viva la memòria i posar en valor uns fets extraordinaris que van canviar la fesomia i la economia d´aquesta part del Pirineu, de la capital de Catalunya i de bona part del País: el procés d´electrificació que va tenir lloc fa 100 anys i, en especial, les figures dels homes rellevants que la van fer possible, entre els quals destaca el nord-americà Frederick Stark Pearson.
 
Barcelona i Tremp, a més del Departament de Cultura, a través del MnACTEC, i amb l´ajut imprescindible d´Endesa, van crear l´exposició 'El Pallars il·lumina Catalunya', que ha itinerat durant 2 anys per una desena de pobles i ciutats. Ara, continuant aquesta política divulgativa, la Ciutat de Tremp acollirà una rèplica de l´escultura al·legòrica dedicada al Dr. Pearson, obra de Josep Viladomat, que el Rotary Club va cedir l´any 1928 a Barcelona i que està situada a la plaça de Pedralbes. 
 
Les obres d´instal·lació i muntatge de l´estàtua començaran el proper dilluns i l´acte de descoberta està previst per al dia 13 de novembre.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu, Doctor Pearson