Dissabte, 18 de maig de 2024

El curtmetratge 'Espés' triomfa en la tercera edició del Mostremp

Els organitzadors tanquen la tercera edició del Mostremp satisfets per la qualitat dels curtmetratges presentats i per la resposta del públic

Pallars Digital 25 d'agost de 2014 a les 08:54
El curtmetratge 'Espés', que narra la història del poble de la Ribagorça aragonesa de la veu de la Fina, el Ramón, el Deflino i la Milagros, les 4 persones que encara hi viuen, ha triomfat a l´edició d´enguany del Mostremp, cinema rural al Pallars. Els directors Tànit Fernàndez i Issac Rodríguez, han hagut de pujar a l´escenari dos cops per recollir el premi de 300 euros de la secció Pallars&Ribagorçai el premi atorgat pel jurat oficial, dotat de 2.000 euros. Aquest últim guardó, però, ha estat concedit de forma ex aequo, juntament amb el curt "Saskia", d´Èlia Ballesteros. Pel que fa al premi de 1.000 euros que atorga el públic, el curtmetratge més votat ha estat "Porsiemprejamón", de Ruth Díaz. 
 
Les cintes "Primavera alolucinògena", de Ferran Castells, i "El misterio de la Escuela Aeso", dels alumnes de l´Escola Aeso d´Isona, han compartit el premi de la secció infantil, adreçat a menors de 12 anys. En el premi juvenil Víctor del Val, el curtmetratge guanyador ha estat "Viu", de Clara Molas. A més, el jurat d´aquesta secció ha volgut fer una menció especial a la cinta "Estimada infància", de Mireia Rodríguez. 
 
Una de les novetats d´aquest any, ha estat el concurs #VinealMostremp. Els participants havien d´enregistrat un microcurtmetratge de sis segons a través de la plataforma Vine. El guanyador d´una baixada en ràfting a l´empresa Rubber River, ha estat en Christian Figuera. 
 
Els organitzadors del Mostremp tanquen la tercera edició satisfets de la resposta del públic, que pràcticament han omplert el cinema la Lira els quatre dies, i d´haver-se convertit com un reclam turístic. Així ho ha expressat la productora de "Saskia", Gloria Bartolomé, que ha destacat que "tots els que han vingut a Tremp per primera vegada ens quedem amb les ganes de repetir".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor