Dissabte, 18 de maig de 2024

Els curtmetratges pallaresos i ribagorçans protagonitzen la segona jornada del Mostremp

La segona jornada del Mostremp vindrà carregada de novetats: la secció Pallars&Ribagorça i el Festival Amics

Pallars Digital 22 d'agost de 2014 a les 08:22
Cinc treballs realitzats a les comarques pallareses i ribagorçanes es projectaran avui, dins de la secció Pallars&Ribagorça, una de les novetats d´aquest any del Mostremp. Els cinc treballs són Pensaments, rodat per Javier Ibáñez i que ja ha presentat dos treballs anteriorment al Mostremp; La llegenda dels Pirineus; Barasona; Fam de Déu i Espés, que també participarà a la secció oficial. L´objectiu d´aquesta secció, dotada d´un premi de 300 euros, és donar-li la importància que el cinema fet a casa nostra es mereix. 
 
L´altra novetat d´aquesta edició és el Festival Amics, una projecció de pel·lícules procedents del Festival Internacional de Cinema Etnogràfic de Catalunya i a la Mòstra de Cinema Occitan. 
Per tot aquell interessat en les interioritats del cinema, a les 11h tindrà lloc a la biblioteca Maria Barbal de la capital pallaresa un taller sobre producció audiovisual amb la participació del productor Xavier Atance (Fènix 11/23) i la també productora basca Sonia Pacios.
 
La programació, però, no serà complerta fins a la nit, quan tingui lloc la Festa del Cinema. L´hotel Segle XX, de Tremp, acollirà les actuacions del duet de jazz Món&Blau i Mali&Vanili, coneguts per les nombroses aparicions televisives on han demostrat la capacitat per fer riure al públic amb humor i cançons sarcàstiques. 
 
Ahir, jornada d´inauguració. 
 
Ahir va tenir lloc la inauguració del Mostremp, conduïda pels actors trempolins Eduard Muntada, Anabel Castán i Clara Rosell, on van assistir-hi unes 250 persones. En l´acte inaugural, el diputat Xavier Pont va desitjar molt d´èxit als col·laboradors. De la seva banda, el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, va destacar el concurs infantil i juvenil i va celebrar que "s´estigués creant una cantera de cineastes per garantir el futur del Mostremp". Per acabar, l´alcalde de Tremp, Víctor Orrit, va reivindicar la importància de les activitats culturals i socials dins del món rural: "El món rural és viu i vol continuar viu".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor