Dissabte, 18 de maig de 2024

Uns quaranta curtmetratges seran els protagonistes de la tercera edició del Mostremp

La mostra es consolida presentant una àmplia programació amb el cinema rural com a protagonista

Pallars Digital 21 d'agost de 2014 a les 07:49
Aquest dijous comença una nova edició del Mostremp, cinema rural al Pallars, un festival que amplia horitzons en aquesta tercera edició i que arriba al cinema la Lira de Tremp després de portar els seus curtmetratges a set localitats del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà durant l´estiu. El 3r Mostremp s´inaugurarà amb una projecció dels millors curtmetratges bascos de temàtica rural dels darrers anys en una selecció del director de cinema i director del festival Cortada de Vitoria, Kepa Sojo. En aquesta selecció es podran veure curtmetratges de gran originalitat com Topeka (2002) d´Asier Altuna, el documental en clau d´humor Ahate Pasa (2010) de Koldo Almandoz o la impactant La gran carrera (2007) de Kote Camacho. La sessió, titulada 8 curts bascos presentada pel propi Kepa Sojo, vol ser un repàs a una de les potències actuals en matèria de curtmetratges, el País Basc.
 
El festival seguirà divendres amb projeccions de curtmetratges del Pallars i la Ribagorça, que competiran per endur-se el premi d´aquesta nova secció del Mostremp. També divendres tindrà lloc una taller sobre producció audiovisual a càrrec del productor Xavier Atance (Fènix 11/23) i Sonia Pacios de Banatu Filmak. A la nit, hi haurà la festa del cinema amb l´actuació del duet de jazz Món&Babu i de la coneguda parella humorística Mali&Vanili. El dissabte tindrà lloc la projecció dels tretze curts finalistes de la secció oficial que competiran pel trofeu Terradets al millor curtmetratge atorgat pel jurat oficial, que enguany està format per la directora Judith Colell, l'escriptor Pep Coll, el director Kepa Sojo, l'actriu Ivana Miño i l´animador Carles Porta. El públic també escollirà el seu guanyador. Els curts han estat seleccionats d´un total de 125 presentats a concurs.
 
El cinema per a joves estarà representat per la Caravana Puck, on es podran veure curtmetratges d´animació a la Rambla Dr. Pearson. El públic podrà gaudir d´un menú de curts a la carta en el que s´autoanomena "cinema més petit del món". Diumenge també es podran veure els curts finalistes del premi infantil, adreçat a menors de 12 anys, i el premi juvenil Víctor del Val per a joves de fins a 18 anys. Aquest anys s´hi han presentat 27 curts de tot Catalunya.
 
Entre altres novetats destaquen el concurs de curts #VinealMostremp de curtmetratges de sis segons que s´ha dut a terme a les xarxes socials o la taula rodona sobre cinema i literatura que comptarà amb el cineasta Jordi Cadena, entre d'altres.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor