Dilluns, 13 de maig de 2024

Centenars de persones pujaran diumenge al Port de Salau en defensa de les cultures catalana i occitana

Com a novetat d'aquesta 27a edició, també hi participarà la delegació del Pallars de l'ANC

Pallars Digital 31 de juliol de 2014 a les 07:28
Com cada primer diumenge d'agost, centenars de catalans i occitans ascendiran aquest cap de setmana des d'una banda i altra banda del Pirineu fins al cim de Salau (2.010 metres) com ho havien fet anys enrere els seus antecessors per travessar la frontera.
 
Aquest pas natural ha estat sempre un espai d'intercanvi tot i la dificultat d'accés i durant la guerra va ser també un pas d'exili. Per això, des de fa ja 27 anys el Cercle d'Agermanament Occitano Català (CAOC) organitza un aplec al capdamunt del Port de Salau, per recuperar els vincles entre els dos territoris. Durant la trobada s'isen les banderes catalana i occitana i s'intercanvien formatge occità i vi català, entre d'altres.
 
Aquest any i com a novetat, també hi participa la secció pallaresa de l´Assemblea Nacional Catalana (ANC), per tal de fer visible i internacionalitzar l´actual situació del poble català. Com a actes complementaris a la pujada, l'ANC ha organitzat pel dissabte una cercavila a Esterri d'Àneu, a les 19:30h, i un sopar col·loqui sobre Occitània i una futura Catalunya independent, que anirà a càrrec del vicepresident d'Òmnium Cultural, Quim Torra i del vicepresident de l'ANC, Jaume Marfany.
 
De cara al diumenge, l'ANC té previst desplegar un immens mosaic a dalt de tot del cim de Salau, on també es llegirà un manifest.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor