Dijous, 18 d'abril de 2024

Una selecció de films premiats al Mostremp obra aquest vespre la 4a Mostra de Cinema Etnogràfic

El 'Mostremp sobre rodes' dóna el tret de sortida a Esterri d'Àneu a una mostra que s'allargarà fins dissabte

Pallars Digital 30 de juliol de 2014 a les 08:14
Aquest vespre, a partir de les 22:30h, el Batedor de Casa Gassia de l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu acollirà l'inici de la 4a Mostra de Cinema Etnogràfic, organitzada per l'Ecomuseu i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
 
Serà amb una projecció de curtmetratges del Mostremp, que oferirà una selecció de films premiats en aquesta mostra de cinema rural del Pallars, amb seu a Tremp. El codirector de la mostra, Lluís Roy, serà l'encarregat de fer-ne la presentació.
 
Pel dijous a les 22:30h, està prevista la sessió 'Pirineu recuperat', amb el suport de la Filmoteca de Catalunya. 'Pirineu recuperat' dóna protagonisme a petits films antics que mostren imatges pràcticament inèdites del Pallars, Aran i la Vall Fosca. 
 
Ja el divendres, a les 22:30h, es projectarà el documental 'Oferiu flors als rebels' (2012), de Jesús Ángel Prieto. El film tracta sobre l'experiència i trajectòria d'un grup heterogeni de persones de procedències diverses que es van instal·lar a viure i treballar a Òssera (Alt Urgell) fa més de 30 anys.
 
Finalment, el dissabte, a les 17:30h a la Quadra de Casa Gassia, tindrà lloc la projecció de documentals etnogràfics occitans, coincidint amb la vigília de la tradicional Pujada al Port de Salau, amb la col·laboració del Cercle d'Agermanament Occitano-Català (CAOC). Per la nit, sobre les 22:15h, està prevista l'actuació musical del grup occità 'Ja podes creire'. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor