Divendres, 3 de maig de 2024

L'Esbaiola't supera les expectatives i es planteja allargar el festival un dia més l'any que ve

Tot i que enguany es feia pagar pels espectacles gairebé totes les representacions han esgotat les entrades

Pallars Digital 28 de juliol de 2014 a les 08:14
El festival Esbaiola't, a Esterri d'Àneu, va tancar ahir les portes després de 3 dies intensos amb una cinquantena de funcions de teatre, música, titelles i tallers de 14 companyies destinades a un públic familiar. Tot i que en aquesta setena edició ha desaparegut l'abonament i calia pagar per cada espectacle entre 4 i 6 euros, s'han esgotat les entrades en gairebé totes les representacions. Concretament, s'han venut 7.000 de les 7.500 entrades disponibles. 
 
El codirector artístic del festival, Carles Pijuan, ha reconegut que s'han superat les expectatives ja que calculaven arribar a una ocupació del 80% i s'ha arribat gairebé al 100%. A causa de l'èxit d'aquest nou model, de cara a l'any que ve el mantindran i no descarten allargar el festival un dia més per donar resposta a la gran demanda.
 
La majoria de les 14 companyies que han actuat aquest cap de setmana a Esterri d'Àneu són catalanes, però d'altres procedeixen de França, Itàlia i el Perú. Dues de les companyies franceses han portat fins a l'Esbaiola't dues estrenes a l'estat espanyol. 
 
Els organitzadors estaven a l'expectativa de com funcionaria la venda d'entrades en haver canviat el sistema respecte a anys anteriors. Aquest any s'havia de comprar entrada per a cada espectacle que es vulgués veure en comptes de disposar d'un abonament com en anys anteriors. L'objectiu que es perseguia era guanyar en qualitat de visionat dels espectacles, segons els organitzadors, evitant les aglomeracions. 
 
En aquest sentit, el codirector artístic del festival, Carles Pijuan, s'ha mostrat satisfet del resultat tot i que ha reconegut que la sensació és agredolça. "Estem contentíssims, tant nosaltres, com el públic i els programadors perquè els espectacles s'han pogut veure millor", ha assegurat. Tot i això, ha reconegut que la limitació d'aforament ha causat que hi hagués gent que es quedés sense veure algun espectacle que volia. 
 
És per això que Pijuan ha avançat a l'ACN que, de cara a l'any que ve, l'organització s'està plantejant oferir més espectacles, més funcions i fins i tot començar un dia abans, dijous a la tarda, per poder atendre la gran demanda. "Tot depèn, com tot, dels diners que tinguem, però el que és segur és que l'any que ve creixerem", ha assegurat. Pijuan ha explicat que les companyies internacionals han felicitat l'organització per l'entorn natural de les Valls d'Àneu i el format familiar del festival.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu, Esbaiola't