Divendres, 3 de maig de 2024

La pluja desllueix l'acte inaugural del festival de teatre al carrer Esbaiola't d'Esterri d'Àneu

Durant tot el cap de setmana actuaran 14 companyies i es podran veure una cinquantena d'actuacions

Pallars Digital 25 de juliol de 2014 a les 20:13
El Festival Esbaiola´t ha obert aquest divendres la setena edició amb una cercavila i amb dos espectacles de circ de les companyies 'Marcel et ses drôles de femmes' i 'Bazar Forain', que estrena el seu espectacle 'Delirium Saga Circus' a l´estat espanyol. A més, la Companyia 'La Baldufa' participa amb el seu consolidat espectacle El Baró de Munchausen.
 
La pluja ha deslluït l'acte inaugural del festival, tot i que activitats com el taller de feltre, maquillatge o els jocs s'han desenvolupat amb normalitat i amb una gran participació de pares amb fills. Pel que fa a la cercavila, ha pogut començat però ha finalitzat de manera precipitada per la presencia de la pluja. 
 
Els organitzadors del festival, l'Ajuntament d'Esterri d'Àneu i la companyia La Baldufa, confien en les previsions meteorològiques per aquest dissabte i que les 14 companyies puguin actuar amb normalitat. De tot el programa destacar dos estrenes a l'estat espanyol de les companyies franceses Cie Bivouac i Bazar Forain.
 
De les 14 companyies que hi actuaran, 8 procedeixen de Catalunya, 4 de França, 1 d'Itàlia, 1 de Perú. Destaca la participació de quatre propostes del territori, concretament Els Petacanyes, Bastoners d'Esterri, l'Estarna (cercavila inauguració) i Caravana Xisqueta.
 
Una de les novetats del festival d'aquest any es troba en les entrades. El públic ha d'elegir els espectacles que volen veure i treure l'entrada pertinent. El cost de l'entrada oscil·la dels 4 als 6 euros. Aquest canvi en l'adquisició de les entrades és per evitar les aglomeracions en alguns dels espectacles. Es vol prioritzar la qualitat per sobre de la quantitat dels espectacles. L'any passat es van vendre unes 2.000 entrades i aquest any s'espera igualar aquesta xifra.
 
Segons l'organització, la venda d´entrades està complint les espectatives previstes. Fins al moment ja s´han esgotat les entrades per a 3 tallers i per l´espectacle 'El rei de la casa', de Farrés Brothers. A la cercavila inaugural hi han assistit prop d´un miler de persones tot i el mal temps, cosa que l´organització considera tot un èxit.
 
Esbaiola't és una paraula pallaresa que vol dir esbargeix-te o relaxa't i va amb la filosofia del festival, ja que és una expressió pròpia del territori. Els principals objectius d'aquest festival són crear una programació de teatre de carrer i per a tots els públics de qualitat i amb espectacles poc habituals en els circuits convencionals i de prestigi internacional, donar valor a les arts escèniques per a tots els públics, dotar les Valls d'Àneu i el Pallars en general d'una programació teatral per a tots els públics i de qualitat, potenciar el turisme cultural i familiar, crear i potenciar futurs espectadors, involucrar al sector privat de la zona i d'àmbit català en el finançament del festival i involucrar al teixit associatiu de la comarca i crear xarxa de voluntariat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu, Esbaiola't