Dissabte, 18 de maig de 2024

Llum verda a l'itinerari que unirà Salàs de Pallars i la Pobla de Segur al voltant del llac de Sant Antoni

El Consell Comarcal també treballa en la possibilitat d'unir-se al Sobirà a través de l'aigua, construint un baixador per les embarcacions a la presa de Sossís

Pallars Digital 18 de juliol de 2014 a les 10:14
La Direcció General de Turisme ha concedit al Consell Comarcal del Pallars Jussà un ajut per tal de dur a terme la construcció d'un itinerari d'uns 6 quilòmetres al voltant del llac de Sant Antoni. Es tracta d'un projecte d'itinerari senderista similar al que ja existeix a l'embassament de Terradets, i unirà els municipis de Salàs de Pallars i la Pobla de Segur, recuperant part d'un antic camí.
 
El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, es mostra satisfet amb aquesta resolució, ja que considera que la Direcció General de Turisme ha tingut en compte el turisme de muntanya. "S'ha d'aplaudir la voluntat de fer coses a l'interior. És evident que si s'hagués valorat la internacionalització del turisme, hi ha altres poblacions a Catalunya, sobretot costaneres, que tenien més opcions que nosaltres", assegura. 
 
Tot i l'ajuda concedida per Turisme, el Consell haurà de buscar en el termini d'un any i mig el cofinançament necessari per tal de fer front al cost total del projecte. En aquest sentit, l'Ajuntament de la Pobla de Segur es mostra disposat a col·laborar. 
 
L'alcalde, Lluís Bellera, assegura que recolzarà el projecte dins les possibilitats de l'Ajuntament, també en el tema econòmic. Bellera considera la proposta d'"excel·lent" i assegura que es tracta d'un "primer pas per aconseguir l'aprofitament turístic de l'entorn del llac de Sant Antoni". 
 
Qui també veu amb bons ulls la construcció d'aquest itinerari és l'Ajuntament de Salàs de Pallars. L'alcalde de la localitat, Francesc Borrell, creu que es tracta d'un projecte "positiu i turísticament molt interessant", que "ajudarà a albergar i potenciar activitats lúdico-esportives a l'entorn del llac de Sant Antoni".
 
Borrell ha destacat el fet que l'itinerari passi pel costat del baixador de tren de Salàs, i que això pot aportar turistes que vinguin a passar el dia al pantà i/o a practicar les activitats que s'hi ofereixen.
 
La Directora General de Turisme, Marian Muro, ja va visitar el passat mes de febrer el Pallars Jussà, per veure les diferents iniciatives que s´han dut a terme en els darrers anys a la comarca i amb l´objectiu d´impulsar el sector turístic de la zona. El de l'itinerari de Sant Antoni va ser, precisament, un dels projectes que se li va presentar.
 
Els dos Pallars, units pel riu
 
Un altre dels projectes en els quals treballa el Consell Comarcal del Pallars Jussà és en la construcció d'un baixador al lateral de la presa de Sossís per tal d'allargar el recorregut de les embarcacions per la Noguera Pallaresa i que uniria l'oferta d'aigües braves del Sobirà amb la d'aigües tranquil·les del llac de Sant Antoni. 
 
Tot i que de moment es tracta només d'una idea, ja s'han iniciat contactes amb l'empresa propietària de la presa, Ibérica de Energia, per sondejar aquesta possibilitat. Una opció que sembla real, ja que la presa genera suficient producció d'energia hidroelèctrica -a través del Canal de Sossís- com per renunciar a la quantitat d'aigua necessària per fer viable el projecte. 
 
Segons Ubach, saltar l'entrebanc de la presa de Sossís permetria fer "packs turístics conjunts entre el Sobirà i el Jussà". Abans, però, s'haurà de fer un projecte per quantificar el cost i, si resulta factible, "farem el que estigui a les nostres mans per fer-ho possible", afirma. 
 
L'alcalde de la Pobla de Segur, per la seva banda, ha afirmat que donarà suport a qualsevol iniciativa per poder dur a terme aquesta rampa. "Sabem que no és un projecte fàcil, però el veiem com una de les oportunitats que pot aportar més turisme -de qualitat- al Pallars Jussà", conclou Bellera.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor