Dijous, 2 de maig de 2024

L'Ajuntament de Baix Pallars vol crear una marca turística pròpia per potenciar el municipi

Dissabte va fer-se al local social una xerrada explicativa sobre els estudis que s'estan efectuant al llac de Montcortès

Pallars Digital 14 de juliol de 2014 a les 09:05
Una cinquantena de veïns i veïnes de Montcortès van assistir dissabte al local social del poble a la xerrada sobre el llac de Montcortès i el canvi climàtic, impartida per la professora d'Ecologia de la Universitat de Barcelona, Teresa Vegas.
 
I és que la UB, juntament amb altres universitats com la Rovira Virgili de Tarragona, la Universitat Autònoma o el CSIC, està realitzant al llac un estudi científic finançat per l'estat espanyol. La xerrada va servir per explicar als veïns i veïnes del poble els treballs que s'estan efectuant, així com algunes potencialitats i particularitats del llac. 
 
L'Ajuntament de Baix Pallars és conscient de la riquesa de la zona i ja ha demanat una subvenció de fons europeus per acondicionar el llac i potenciar turísticament el municipi. Segons explica el tinent d'alcalde de Baix Pallars, Eloi Calvo, la intenció és crear una marca turística pròpia, la de Baix Pallars, que englobi aquells espais d'interès del municipi, com poden ser la geganta dormida, els salins de Gerri de la Sal o el barranc de l'Infern.
 
La intenció dels investigadors que treballen al llac és seguir mantenint el contacte amb els veïns i, per aquest motiu, organitzarà més xerrades com la de dissabte.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor