Dijous, 18 d'abril de 2024

Rescaten en helicòpter dos excursionistes espantats per toros i vaques a la Vall Fosca

Dos veïns d’Esparraguerra, pare i fill, que es van refugiar dalt d’una gran pedra per mirar d'evitar l'envestida dels animals

Pallars Digital 11 de juliol de 2014 a les 07:56
Un helicòpter dels GRAE (Grup d´Actuacions Especials) dels Bombers de la Generalitat va rescatar ahir a la tarda un pare de 58 anys i el seu fill de 18 després de pujar a una pedra de grans dimensions per la por de les vaques i els toros que pasturaven per un prat de la Vall Fosca, a la Torre de Capdella, segons informa el diari Segre. Tots dos, veïns d´Esparraguera, van resultar il·lesos.
 
Els Bombers van rebre la trucada d'alerta de l'excursionista sobre les 14.18 hores. Els informava que amb el seu fill s´havia vist obligat a escalar una roca després de ser acorralats per un ramat de bovins que els volien envestir, entre les zones conegudes com la Cabana de Platiu i el port de Rus, en una zona de difícil accés per carretera.
 
Els Bombers van decidir activar l´helicòpter amb una unitat dels GRAE que, a les 15.12 hores, va localitzar les dos persones enfilades a la roca. En pocs minuts van procedir al rescat, que va finalitzar abans de les 16.00 hores. L´helicòpter els va evacuar fins a la Torre de Capdella, on tenien estacionat el seu vehicle. 
 
L´alcalde de la Torre de Capdella, Josep Maria Dalmau, va explicar que "els excursionistes es van espantar i, pel que sembla, van cometre l´error de tirar als animals una bossa de plàstic blanc perquè s´apartessin. El problema és que les vaques i toros s´han pensat que es tractava de sal, que s´utilitza com a complement alimentari per als ramats quan són en alta muntanya".
 
Dalmau també va afegir que "és normal que els excursionistes es trobin amb ovelles, vaques, cavalls i altres animals, però no han d´espantar-se perquè no els passarà res". 
 
Els Bombers obriran un informe d´avaluació del rescat i, en cas de tractar-se d´una imprudència, la sanció pels excursionistes podria ascendir fins els 3.000 euros. 
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor