Dissabte, 18 de maig de 2024

Alós recupera la seva baixada de falles 65 anys després

Un grup de veïns ha decidit recuperar aquesta tradició que es va deixar de fer a mitjans del segle passat

Pallars Digital 4 de juliol de 2014 a les 11:11
Alós recuperarà demà la seva tradicional baixada de falles. Ha estat possible gràcies a l'Associació Cultural d´Alós, que des de fa unes setmanes està enllestint la recuperació d'aquesta tradició, perduda a mitjans del segle passat.
 
Ja l'any passat es va plantar la llavor al fer una petita baixada de falles infantil pels carrers del poble en el marc de la festa major. Aquesta llavor ha germinat enguany amb el que serà la primera baixada de falles per la muntanya després de 65 anys.
 
La novetat però, serà la data en que es durà a terme, ja que a Alós les falles es baixaven per sant Pere. Davant la impossibilitat de fer-ho per Sant Lliser degut a l´alt perill d´incendi el mes d'agost i sabent que Sant Pere no és festiu i cau quan cau, s´ha decidit de fer-ho el primer dissabte de juliol, enguany el 5 de juliol.
 
L'organització ha dut a terme un programa d´actes que s´encetaran amb la concentració dels Fallaires a la plaça per posteriorment caminar cap al Faro, on a les 22 hores s´encendran les fogueres i es donarà el tret d´inici de la baixada d'unes 20 falles.
 
Tot seguit hi ha previst la recuperació de balls antigament ballats a Alós. Tant els balls com el ball popular de després estaran amenitzats amb un conjunt tradicional d´acordió i l´Esperanceta d´Esterri.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor