Dissabte, 18 de maig de 2024

El telefèric de la Vall Fosca arriba amb grans novetats

Aquest dissabte comença la temporada del telefèric que dóna accés al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

Pallars Digital 27 de juny de 2014 a les 08:18
El telefèric de la Vall Fosca, que dóna un accés únic al Parc Nacional d´Aigüestortes i Estany de Sant Maurici per la Vall Fosca i als 32 estanys que en formen part, comença la temporada d´estiu aquest dissabte. Aquest any augmenta la freqüència de viatges, i s´ofereix servei de bar i restaurant des del primer dia.
 
El telefèric de la Vall Fosca, l´únic a la zona sud dels Pirineus, estarà actiu de 8h a 19h amb viatges gairebé cada hora i sempre amb la possibilitat de viatges suplementaris a partir de 10 persones. Com a novetat també, des de l´Ajuntament s´ha editat un fulletó del telefèric amb tota aquesta informació i amb els preus, normativa, etc.
 
Aquesta temporada s´oferirà des del primer i fins al darrer dia, servei als dos bars i restaurants existents: al peu del telefèric, Vall Fosca 1.750 i a l´arribada a dalt, Telefèric 2.200, on s´inclourà un menú de muntanya.
 
Des d´Estany Gento, punt d´arribada del telefèric a la cota 2.200, es poden realitzar diferents tipus de caminades, pensades per a tots els públics com la via verda del carrilet, un camí de 5 quilòmetres sense desnivells que segueix l´antiga via del carrilet que servia per transportar material i treballadors, i que passa per petits túnels; el GR11 que ens comunica amb Espot i amb la Vall de Boí, o rutes pels 32 estanys que formen aquesta impressionant zona del Parc Nacional d´Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.
 
A l´oficina del Parc Nacional d´Aigüestortes i Estany de Sant Maurici ubicada a la cota 2.200, es podrà visitar l´exposició permanent, rebre informació i participar als tastets de natura que s´hi ofereixen de dilluns a divendres per conèixer millor aquesta zona del Parc.
 
Coneix el telefèric
 
El telefèric de la Vall Fosca es va instal·lar als anys 80 per poder transportar material per a la construcció de la central de Sallente. Uns anys més tard, es va obrir al públic als estius. Actualment, 23 anys més tard, el telefèric ens ofereix l´experiència única de pujar a 2.200 metres en poc més de 10 minuts.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor