Dissabte, 27 d'abril de 2024

Carles Puyol i l'exdirector d'Endesa, Josep Maria Rovira, nous accionistes de Jussactiu

La societat de foment del Pallars Jussà creix amb la incorporació de 26 noves empreses, i més del 73% del capital és particular

Pallars Digital 26 de juny de 2014 a les 07:40
La junta general de Jussactiu, el lobby d´empreses privades i públiques que es va crear per activar projectes a la comarca del Pallars Jussà, va aprovar divendres per unanimitat la incorporació com a accionistes del consorci del futbolista Carles Puyol, de la Pobla de Segur, i l´exdirector general de la companyia elèctrica Endesa Josep Maria Rovira, amb vincles a la comarca.
 
A més, segons avança el diari Segre, el consell d´administració de l´entitat, presidit per Josep Gonzàlez, també va aprovar l´ampliació de capital amb 26 noves empreses. D´aquesta manera, el nombre d´associats ha assolit els 78, entre 68 empreses i deu entitats públiques, que són nou ajuntaments de la comarca del Pallars Jussà i el Consell Comarcal. 
 
Aquesta ampliació de capital suposa que més del 73,4% de l´accionariat és de capital particular i un 27,6%, públic. Entre els projectes en els quals està treballant el consorci destaca la construcció d´una granja de més de 2.400 porcs a Figuerola d´Orcau, que preveu una inversió de més de vuit milions d´euros i inclou una planta de biogàs per retroalimentar la granja i els hivernacles. També preveu la creació d´una àrea de caça menor a la zona d´Isona i Conca Dellà juntament amb la col·laboració de la Fundació Agrícola de Catalunya i les associacions de caçadors.
 
El director general de l´entitat, Enric Bardella, va explicar que juntament amb l´Ajuntament de la Torre de Capdella s´està treballant en la recuperació, des del punt de vista turístic, del Tren dels Cims, antic tren a la zona de l´estany Gento, i complementar així l´oferta turística del telefèric que rep a l´any més de 24.000 turistes. 
 
Bardella va explicar que l´entitat va aprovar la creació d´una comissió per regular l´entrada del Pallars Sobirà en el consorci, atès "que molts dels nostres grans clients són del Pallars Sobirà". "Segur que serà beneficiosa per a les dos parts, de fet molts empresaris del Sobirà ja s´han interessat per formar part de Jussactiu", va assegurar. En aquest sentit, el president, Josep Gonzàlez, també va avalar la suma del Sobirà a l´entitat.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor