Divendres, 3 de maig de 2024
street workout

Un trempolí arrassa al 2n Campionat Spartans Barz Street Workout de Calafell

Manuel Amaya es va adjudicar la 2a edició del Spartans Barz d'aquesta modalitat esportiva de carrer, disputat el passat dissabte

Pallars Digital 6 de juny de 2014 a les 08:33
Un jove de Tremp, Manuel Amaya, es va adjudicar amb autoritat el passat dissabte la 2a edició del Campionat Spartans Barz Street Workout de Calafell. Un total de 13 membres de 6 formacions diferents vingudes des de Madrid, València, Barcelona, Tarragona i Lleida van competir per pujar al podi del campionat Freestyle. 
 
Amaya, dels amfitrions Spartans Barz, i l'únic participant menor d'edat, amb 17 anys, va aconseguir el primer lloc del podi després d'arrasar en les votacions. Fins a un total de 25 punts va aconseguir el de Tremp per sobre dels 16 del seu immediat perseguidor, el madrileny Jose Ramos, de 18 anys, membre dels Teampowertrix. 
 
El podi el va completar Raúl Vila-real, dels Wolfpack de València, amb una votació de 13 punts, superant al seu company d'equip. Cal destacar que en aquesta modalitat esportiva, les votacions les atorguen tots els participants amb 1, 2 i 3 punts a qui ells creuen oportú, sempre que sigui d'un equip diferent del seu.
 
Amaya i la resta de participants van realitzar dues rondes de minut i mig cadascuna amb exercicis d'elecció lliure entre els quals s'hi troben girs de 360 graus en barra, pins en barres paral·leles, 'muscle ups' amb un o dos braços i infinitat d'exercicis amb què aquests atletes s'entrenen per mantenir-se en forma.
 
Què és el Street Workout?
 
El Street Workout és una modalitat esportiva de carrer basada principalment en exercitar-se un mateix amb el seu entorn, ja siguin en parcs o places públiques, baranes, fanals... utilitzant el carrer com un gran gimnàs. 
 
Porta lligats uns valors com el respecte i l'educació, sense context polític. A més, és un esport que es pot practicar sense cap tipus de complements especials, a l'aire lliure i principalment en parcs públics que incloguin barres o tubs per a gimnàstica. 
 
Actualment, a causa de la situació econòmica que travessen molts països, la gent que no vol gastar diners en els gimnasos, pot exercitar al carrer amb aquest esport. Fins i tot, persones que practiquen el Parkour (un altre esport urbà), s'identifiquen molt amb el Street Workout i viceversa, per ser ambdós esports nascuts al carrer.
 
VÍDEO | Podeu veure el vídeo dels millors moments del campionat sota aquestes línies o fent clic AQUÍ.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor