Dijous, 2 de maig de 2024

Rialp dinamitza l'artesania amb la 5a edició de la Fira d'oficis i menestrals

Comptarà amb vint demostradors i més de cinquanta parades, i aquest any se centrarà en l'artesania tèxtil

Pallars Digital 6 de juny de 2014 a les 07:17
Rialp torna a dinamitzar els petits negocis d´artesania amb la celebració de la cinquena Fira d'Oficis i Menestrals, activitat que va agafar el relleu de la Fira del Bestiar, que va arribar a la trentena d´edicions, però que es va anar perdent per la substitució al camp dels animals pels vehicles a motor.
 
La fira  se celebra aquest cap de setmana i és una excel·lent oportunitat per conèixer de primera mà els secrets dels antics oficis, i la importància i el pes que van tenir i tenen en el territori.
 
La presentació va tenir lloc ahir a la Diputació de Lleida amb la participació de l´alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, el regidor de Participació Ciutadana de Rialp, Juanjo Abellà, i el diputat Xavier Pont. Durant l´acte, es va ressaltar que un dels temes centrals d´aquest any serà l´artesania tèxtil. És per això que s´han conformat diverses xerrades, demostracions i exposicions a l´Ecomuseu i al Molí.
 
Sabarich ha destacat la importància de la fira, ha rememorat el naixement d´aquesta fira i quines han estat les tres grans bases des dels seus inicis: la vessant econòmica, la recuperació d´oficis i menestrals i la promoció turística.
 
En la seva intervenció, Pont va explicar que "semblava que hi havia oficis que es perdien però no és així, fins i tot es recuperen feines i es creen nous llocs de treball i riquesa en un entorn immillorable".
 
Més de vint demostradors i mig centenar de parades, un nombre superior al de passades edicions, mostraran al públic de totes les edats la fabricació de mantes o la feina d´un picapedrer. A més, es podran degustar diversos tasts en les mostres culinàries.
 
Durant tot el cap de setmana, els restaurants de Rialp tindran un menú, amb la carn de poltre com a ingredient destacat, al preu especial de 14,50 euros per a una fira que espera reunir al voltant de 2.000 persones.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor