Diumenge, 19 de maig de 2024

El Mostremp 2014 escalfa motors

Ja es coneixen els 13 curtmetratges seleccionats al Mostremp2014, que enguany comptarà amb un nou concurs de curtmetratges fets al Pallars i la Ribagorça

Pallars Digital 5 de juny de 2014 a les 16:57
Amb motiu de la 3a Mostra de Cinema Rural Mostremp, que tindrà lloc del 21 al 24 d´agost a Tremp, els responsables del certamen han donat a conèixer els curtmetratges finalistes de la nova edició. La Mostra es va fent gran, com ho exemplifica l´alt nombre d´obres que s´hi han presentat i la qualitat que han demostrat. De 120 curtmetratges, procedents d´arreu del món, n´han sortit elegits 13 finalistes, que mantindran el nivell que fins ara s´ha exhibit. 
 
Les peces finalistes, sempre amb el món rural com a eix principal, passen per tots els gèneres. Destaquen comèdies ben diferents com 'Becas Azkuna', les quals permeten als joves de la perifèria rural basca viure a la ciutat; l´aventura quixotesca de 'El increíble viaje de Pipo & Astutto', un viatge en moto de Madrid a Nova York; o el mite fundacional de la nostra terra: 'La Llegenda dels Pirineus'. També hi apareixen tragèdies humanes i quotidianes, com en 'Saskia'; curts nostàlgics, el familiar 'Epitafios', o la romàntica, tendra i sorprenent 'Porsiemprejamón'; d´animació, com l´eixelebrat i simpàtic 'Déjà-Moo'; westerns moderns, 'Once Upon a Time on the Border'; o la surrealista i angoixant 'La Gallina'. 
 
Entre els curtmetratges finalistes també hi destaquen dos documentals, Espés, on se salva la memòria d´aquest petit poble de la Ribagorça aragonesa, i Si yo tuviera una vaca, un retrat simpàtic i divertit on se sobreposen realitat i animació per tal de mostrar com les idees senzilles poden arribar a moure muntanyes. A la Mostra, tampoc hi faltarà el suspens ni la mort, de la mà de Trío de ases, o l´enfrontament d´un mateix amb el passat familiar i la tradició adquirida, simbolitzats en el paisatge rural i les seves formes de vida com en Otsoko.
 
Com a novetat, cal destacar que enguany se celebrarà el primer Concurs de Curts Pallars&Ribagorça, on s´han presentat cinc treballs que es projectaran durant la mateixa Mostra. D´aquestes peces en destaquen Pensaments, del director trempolí Javier Ibáñez, i Espés, una obra premiada al festival de Sitges d´aquest mateix any.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor