Dijous, 9 de maig de 2024

Sis curses d'alta muntanya en la tercera edició de la Correpallars, que espera uns 2.000 participants

Les curses, que es disputaran del 29 de juny al 24 d´agost, s'han presentat avui a la Diputació de Lleida

Pallars Digital 2 de juny de 2014 a les 12:14
La tercera Lliga Pallaresa de Curses de Muntanya, Correpallars, estarà formada aquest 2014 per sis curses, que començaran el 29 de juny amb la Ribalera de Tírvia i finalitzaran el 24 d´agost amb la Quatre Rocs d´Orcau. S´espera que siguin al voltant dels 2.000 corredors els que participin en l´edició d´enguany d´una activitat plenament consolidada i que combina esport, natura i una aposta clara pel territori.                                 
 
La Diputació de Lleida ha estat l´escenari avui de la presentació davant els mitjans de comunicació, en un acte que ha comptat amb la participació del diputat Xavier Pont; el vicepresident del Patronat de Turisme i Diputat, Gerard Sabarich; el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Llàtzer Sibís; el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Joan Ubach, i d´Albert Grau, en representació de l´organització de la cursa.
 
Pont ha encoratjat els organitzadors "a continuar treballant fort per aquest camí, donat que des de la Diputació recolzem aquesta lliga que ha sabut conformar una sèrie de curses amb vesant competitiva i popular, tot un encert que la fa més atractiva".
 
Per puntuar a la lliga i optar al premi Finisher, és necessari acabar un mínim de cinc curses de les sis que formen la Correpallars i s´agafaran els cinc millors temps.
 
La Ribalera tindrà dues curses, la de 23 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell acumulat positiu i la de 38 quilòmetres i 2.800 metres de desnivell acumulat positiu. Les dues, amb sortida i arribada a Tírvia, transcorreran el proper 29 de juny per camins de muntanya, corriols i pistes forestals dels termes municipals de Tírvia, Araós, Burg, Farrera i Os de Civís.
 
L´Espardenyada (5 de juliol) pretén commemorar els llargs trajectes que els raiers realitzaven a peu per tornar a casa. Ofereix un recorregut circular que surt i arriba a la Pobla de Segur, tot passant pels antics pobles de Montsor i Sant Miquel (el Pui de Segur).
 
La Vertical Cabanera, del 12 de juliol a Capdella, unirà el municipi pallarès amb el cim del Montsent de Pallars mitjançant els cinc durs quilòmetres que els separen. 
 
La UT Valls d´Àneu està formada per quatre curses per als amants de la muntanya més extrema (92,3 quilòmetres, 44 quilòmetres, 20 quilòmetres i el quilòmetre vertical).
 
El dia 9 d´agost tindrà lloc la quarta Cuca de Llum, cursa de muntanya nocturna, amb sortida i arribada a la vila medieval de Talarn, tot pujant fins a Santa Engràcia i Gurb. Té un recorregut de 20 quilòmetres que transcorre per l´antic camí que unia els tres pobles. També comptarà amb una caminada d´uns onze quilòmetres.
 
La Quatre Rocs, que posarà fi a aquesta lliga el 24 d´agost, ofereix tres recorreguts. Un de 10 quilòmetres, un altre de 21 i el de 42 per als més experimentats.
 
Albert Grau, membre de l´organització, ha apuntat que "la Correpallars va néixer després de buscar un vincle d´unió entre totes les curses que ja es feien als Pallars. El primer any vam tenir cinc curses, l´any passat nou i ara hem cregut convenient de fer una lliga de sis i que en les següents edicions vagin entrant i sortint curses, així els atletes tenen una oferta molt més àmplia".
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Etiquetes:
Arxiu, Correpallars, curses