Dissabte, 18 de maig de 2024

Marc Vilanova es proclama sots-campió de Catalunya de ciclisme de carretera

El ciclista de Tremp va acabar segon a la prova celebrada ahir a Olot, a només un segon del primer classificat, Oriol Colomé

Pallars Digital 19 de maig de 2014 a les 07:55
El ciclista de l'equip CKT UAM Monton, el trempolí Marc Vilanova, s'ha proclamat sots-campió de Catalunya de ciclisme en ruta en el Campionat de Catalunya disputat a Olot aquest cap de setmana. Vilanova va acabar a només un segon del primer classificat, Oriol Colomé, que va aconseguir la victòria a l'sprint.

El ciclista afrontava els 140 quilòmetres del recorregut amb la intenció d'aconseguir la victòria. Ho va intentar en la primera ascensió al coll de Cannes, juntament amb Fran Gironès, però sense èxit. Al coll dels Morts, amb rampes del 17%, ho va tornar a intentar novament però sense sort.

Finalment, en una arrancada inofensiva, sense perill aparent, va aconseguir marxar juntament amb Xavier Garcia i Oriol Colomé, amb qui es va jugar la victòria a meta. A l'sprint, va ser Colomé qui es va endur la victòria a només un segon del de Tremp.

Un cop finalitzada la cursa, Marc Vilanova es va mostrar "infinitament content" pel resultat però sobretot, "per les mostres d'afecte i les felicitacions" rebudes. Vilanova ha volgut agrair el treball i l'esforç dels seus companys d'equip.

7è a la crono individual

El ciclista pallarès també va disputar la contrarellotge de dissabte, on va acabar en setena posició. Una prova que es va endur el seu company d'equip, Josep Betalú (CKT) per 19 segons sobre Jordi Soler (Bicis Esteve) i 32 davant Josep Guillén (Guimon).